Preskočite na glavni sadržaj

Kinoklub Zagreb: Šesta besplatna radionica pisanja za film

Kinoklub Zagreb i ove godine, šestu godinu za redom, organizira besplatnu radionicu pisanja za film, koja će se održavati jednom tjedno u travnju i svibnju, voditeljica joj je Višnja Vukašinović, a rok za prijavu je 31. ožujka.
vrijeme: 05.04.2019.
prijava: 31.03.2019
mjesto: Zagreb; Kinoklub Zagreb, Tru žrtava fašizma 14
url: http://kkz.hr/
Cilj je dvomjesečne radionice kroz niz vježbi pisanja razviti prijavljenu ideju u kvalitetan scenarij.

 

Kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima polaznici će razvijati temu i tehniku koja im najviše odgovara te tako razraditi postavke iz kojih mogu napisati kvalitetan scenarij.

 

Svaka od deset dvosatnih tjednih sesija bit će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentorice i kolega.

 

Za trajanja radionice polaznici će biti dužni razvijati ideju s kojom su primljeni te pisati radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima. 

 

Za prijavu valja poslati ideju za kratki film te kratki esej u kojem se obrazlaže autorska intencija te tema, motivi i ciljevi filma. Svaki od dva tražena zadatka treba imati između 2000 i 3000 znakova uključujući razmake. Na osnovu pristiglih radova odabrati će se 6 do 7 polaznika/ica radionice koja će se održavati u prostorijama Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14, u večernjim satima ponedjeljkom ili srijedom. Uvodna sesija održati će se u petak, 5. travnja, u 19 sati.

 

Prijave do 31. ožujka moguće su na visnja.pentic@gmail.com, priopćio je Kinoklub Zagreb. (Hina)