Preskočite na glavni sadržaj

Lana Janjanin i Dina Rizvić uz Jazz orkestar HRT-a

Lana Janjanin i Dina Rizvić 21. ožujka će, s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije (HRT) pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog, održati koncert u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski, na kojem će promovirati zajednički album 'Miracles', objavljen prošle godine u izdanju Croatia Recordsa.
vrijeme: 21.03.2019.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog, Mala dvorana

Lana i Dina ušle su u glazbenu povijest naših prostora kao prve žene koje su skladale, aranžirale, odsvirale, otpjevale i snimile svoj opus za jazz orkestar. A njihova mladost samo je dodatna potvrda njihovog neizmjernog talenta, marljivog rada i kreativnosti. I CD Miracles zasigurno nosi dio zasluge Lanine nominacije za Glazbenu nagradu Porin u kategoriji Novi izvođač godine.

Autorske pjesme jedne i druge glazbenice podijeljene su na dva nosača zvuka koje krasi i zajednička pjesma 'Miracles' s kojom su najavile istoimeno izdanje. Osim autorskih pjesama treba istaknuti i nekoliko osvježenih obrada u jazz izdanju, a u pitanju su pjesme Đorđa Balaševića (Odlazi cirkus), Arsena Dedića i Nikice Kalogjere (Izmijenila si se, Ana feat. Matija Dedić), Franka Sinatre (I'm A Fool to Want You) i Colea Portera (Night & Day). Ukupno 12 pjesama koje će vas odvesti na jedno otmjeno, damsko jazz putovanje na kojemu su im se pridružili i članovi Jazz orkestra HRT-a.
 

https://glazba.hrt.hr 
http://www.lisinski.hr