Preskočite na glavni sadržaj

HT nagrada za mlade

Pokretanjem nove, pete nagrade natječajne izložbe HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost, želja je organizatora dodatno potaknuti razvoj likovnog stvaralaštva i interdisciplinarnosti među mladima i ostvariti njihovu afirmaciju na suvremenoj umjetničkoj sceni.  
prijava: 18.03.2019
url: http://artt.hr/

Za nagradu mogu konkurirati svi mladi umjetnici/ce do nenavršenih 27 godina, a formalno obrazovanje nije uvjet. Jedini uvjet je taj da njihovi prijedlozi, radovi i projekti slobodno, inovativno i angažirano tematiziraju viziju bolje budućnosti.  

Međunarodno stručno povjerenstvo od pristiglih će radova u novoj kategoriji „Za mlade” izabrati najuspješniji rad koji će biti izložen na izložbi HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost i nagraditi ga s 20 tisuća kuna. Stoga pozivamo sve mlade umjetnice i umjetnike,  kreativke i kreativce koji svojim izričajem dočaravaju presjek umjetnosti i tehnologije u svakodnevnom životu, da se prijave na ovogodišnji natječaj HT nagrade, najveće i najznačajnije nagrade za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj.
 
Natječaj je otvoren do 18. ožujka 2019., a prijaviti se može isključivo putem e-prijavnice: http://artt.hr/prijavnica/.

Pri prijavi rada na natječaj potrebno je naglasiti da se rad prijavljuje u kategoriji „Za mlade”. HT nagrada za mlade nije otkupna već se isplaćuje autoru kao poticaj za daljnji rad.

Međunarodno stručno povjerenstvo HT nagrade će od pristiglih radova izabrati najuspješniji rad u novoj kategoriji „Za mlade“ i nagraditi ga s 20 tisuća kuna te izložiti kao integralni dio izložbe HT nagrade.

Dodatne informacije na:
http://artt.hr/