Preskočite na glavni sadržaj

Kazališni performans za mlade o destigmatizaciji debljine

U petak, 15. ožujka, održat će se edukativni kazališni performans za mlade 'Ide debeli, makni se' na Sceni Vidra, s početkom u 11 sati. Predstava je nadahnuta romanom Šime Štorice 'Poljubit ću je uskoro, možda', a režirala ju je Sanja Sumrak Radoš, dok glavnu i jedinu ulogu u performansu tumači glumac Ognjen Milovanović. Ulaz je besplatan!
vrijeme: 15.03.2019. 11 h
mjesto: Zagreb; Scena Vidra, Draškovićeva 80
url: http://www.scenavidra.hr/
Predstava se bavi osjećajima jednog mladog dječaka koji se bori s debljinom, ali i s utjecajem društva i zajednice na njega te sa svim onim adolescentskim problemima s kojima se susreće svaki mladi čovjek. Cilj je predstave destigmatizirati debljinu, a nakon predstave održat će se i tribina pod nazivom „Drugačiji, a isti – ono što se ne vidi“ u kojoj će sudjelovati Denis Patafta, prof. sociologije i dramski pedagog, Šime Storić, hrvatski književnik, Dijana Ćosić, mag. socijalne pedagogije, Sanja Sumrak Radoš, glumica, dramska pedagoginja, redateljica i umjetnička voditeljica Teatra za djecu i mlade Barakuda 2012 iz Zagreba te Ivana Sabol, dipl. psihologinja koja je cijeli radni vijek provela kao psiholog za adolescente u Školi za primijenjenu umjetnost u Zagrebu.
 
Predstava je otvorena za građane koji svoje besplatne ulaznice mogu preuzeti u petak 15. ožujka na blagajni kazališta Vidra (Draškovićeva ulica 80, Zagreb) pola sata prije početka predstave od 10.30 sati.
 
Organizacija: Udruga za prevenciju prekomjerne težine i Grad Zagreb uoči obilježavanja „Hrvatskog dana osviještenosti o debljini''