Preskočite na glavni sadržaj

Ženske pobune na filmu na Kratkom utorku

Kratki utorak koji će se održati 12. ožujka, u 21 sat, u kinu Tuškanac u Zagrebu, pod imenom 'Be militant each in your own way', bit će posvećen filmskim prikazima društveno-političkih pokreta i pobuna žena u drugoj polovici 20. stoljeća.
vrijeme: 12.03.2019. 21 h
mjesto: Zagreb; Kino Tuškanac, Tuškanac 1
url: http://www.hfs.hr/
Program je sastavljen od pet filmova koje je izabrala Gaby Babić, bivša direktorica festivala goEast u Wiesbadenu i sadašnja ko-direktorica Kinothek Asta Nielsen u Frankfurtu, koja je i naša ovomjesečna gošća. Kinothek Asta Nielsen od prošle godine organizira i festival Remake. Frankfurt Women's Film Days, čija je glavna tema bila '100 godina ženskog prava glasa – 50 godina feminističkog filmskog rada'. Ovaj program, za čiji je naziv uzet poziv britanske sufražetkinje Emmeline Parkhurst iz 1912., predstavlja dio filmova prikazan na tom festivalu.

   

Program se održava u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, u suradnji s filmskim festivalom Remake. Frankfurt Women's Film Days. Filmovi se puštaju sa 16mm kopija ili digitalno te imaju engleske titlove.

 

Raspored projekcija (66 min): 

•Peglanjem u Greenham (Ironing to Greenham) (iz serije Hang on a Minute), Lis Rhodes, Joanna Davis, Velika Britanija, 1984., 3 min, HD

•Programski savjet (Programmhinweise), Christiane Gehner, Njemačka, 1970., 10 min, DCP

•Kućni film (Home Movie), Jan Oxenberg, SAD, 1975., 12 min, 16mm

•Ja sam netko (I Am Somebody), Madeline Anderson, SAD, 1969., 28 min, HD

•Pokret oslobođenja iranskih žena, godina nulta (Mouvement de Liberation des Femmes Iraniennes, Annee Zero), Sylvina Boissonnas, Claudia Mulard, Francuska, 1979., 13 min, 16mm

 

Sve detalje o spomenutim naslovima, programu i ulaznicama pronađite na ovoj poveznici.

 

Izvor: HAVC