Preskočite na glavni sadržaj

Kreće novi foto-natječaj 'Volim svoju Hrvatsku'

'Volim svoju županiju', novi je, četvrti foto-natječaj koji kreće u ponedjeljak poslijepodne, a kojemu je cilj potaknuti mlade umjetnike/amatere da stvaraju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima svojih županija koje, osim ljepota, nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima. 
prijava: 22.04.2019

Natječaj je otvoren do 22. travnja, a na linku https://www.volimzup.hr/ izrađena je posebna aplikacija putem koje se mogu predati do tri fotografije po autoru.

Nagrade se, kao i prošlih godina, dodjeljuju u dvije kategorije: najbolja fotografija prema broju prikupljenih lajkova i najbolje fotografije prema mišljenju stručnog žirija. Prva mjesta u obje kategorije donose GOPRO HERO7 Silver sportske digitalne kamere, a drugo mjesto prema ocjeni žirija GOPRO HERO7 White sportsku digitalnu kameru.

Na čelu ovogodišnjeg stručnog žirija ponovno je profesionalna fotografkinja Mare Milin, a u žiriju su Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije.

Natječaj ima sve više poklonika o čemu govori i podatak da je na prva dva prijavljeno šestotinjak fotografija, na treći, prošle godine čak 2835.

Tema fotografije „Volim svoju županiju“ omogućuje autorima/autoricama široki kreativni izražaj, no uvjet je da su fotografije snimljene isključivo na području Hrvatske. Najbolje fotografije iz svih hrvatskih županija čine postav putujuće izložbe koja je samo u prošloj godini po Hrvatskoj prošla 1081 kilometar – od Osijeka preko Virovitice, Zagreba, Koprivnice, Rijeke, Šibenika, Zadra, sve do Dubrovnika, navodi Hrvatska zajednica županija. (Hina)