Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Petra Katavića u Salonu Galić

Izložba slikara Petra Katavića 'Arhitektura', u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika - Split, otvara se u utorak, 12. ožujka 2019. u 19:00 sati, u splitskom Salonu Galić. 
vrijeme: 12.03.2019.
mjesto: Split, Salon Galić

Ovom izložbom prvi put u Salonu Galić predstavlja se umjetnik Petar Katavić, a odabrani radovi se nastavljaju na izložbu održanu u siječnju u Galeriji umjetnina.

''Od 2017. godine Petar razvija i nadograđuje temelj svojih promišljanja o oblikovanju prostora volumenom što kroz radove nastoji prikazati. Redukcija boje, linija i plohe te jednostavnost u promišljanju likovnosti, autorove su karakteristike rada, a ogledaju se kako u samim naslovima tako i u postavu. Tako je naziv izložbe u Galeriji umjetnina bio Prostor, ponajviše zbog toga jer se radilo o prostorno specifičnoj izložbi promišljenoj upravo prema određenoj prostoriji u sklopu galerije, a naziv Arhitektura ove izložbe logični je nastavak koji odaje fokus autorovih interesa.

Izložba se sastoji od nekoliko likovnih cjelina postavljenih u različitim prostorijama galerije.'' (...)

''Iako je estetika Petrovih djela reducirana, minimalistička i jednostavna, u svakom se radu ogleda njegova predanost i posvećenost što smatra najbitnijim čimbenikom u stvaralaštvu.'' (...)  – Ivana Vukušić
 
http://hulu-split.hr/