Preskočite na glavni sadržaj

Performans 'Neljudsko' Josipe Bubaš u MM centru

Performans 'Neljudsko' umjetnice Josipe Bubaš održat će se 8. ožujka u MM centru, s početkom u 20 sati i traje do zatvaranja SC-a. Gledanje je besplatno!
vrijeme: 08.03.2019. 20 h
mjesto: Zagreb; Studentski centar u Zagrebu, Savska 25
url: http://www.sczg.unizg.hr/
Izvedba se odvija na ulazu u MM centar gdje izvođačica okupira prostor stvarajući svojevrsno stanište, definirajući vlastiti teritorij. Prostorni okvir funkcionira istovremeno kao izlog - prostor izloženosti, ali i kao barijera koja sprječava ulaz u stvarni prostor institucije. Izvođačica, smještena u mali stakleni okvir, nalazi se u gotovo laboratorijskim uvjetima. U takvim uvjetima ona se odriče paradigme ljudskosti i svih zahtjeva toga pojma te kroz tijelo pokušava stvoriti, propustiti i istražiti drugačije mogućnosti postojanja i postajanja, uzimajući u obzir vlastite tjelesne datosti. Odričući se identiteta, ona postaje organizam koji istražuje vlastite mogućnosti. Izvedba postaje izvedba stanja, a ne aktivnosti.


Josipa Bubaš (1979.) uz autorski rad, bavi se izvedbenom teorijom i praksom. Kao izvođačica i koautorica sudjelovala je u različitim projektima.  Diplomirala je povijest umjetnosti i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno završava doktorski studij na Odsjeku za interdisciplinarne humanističke znanosti na Sveučilištu u Zadru, s temom: Izvedba tjelesnosti i tjelesnost izvedbe. Autorica je brojnih predgovora i likovnih kritika. Članica je AICA-e, ULUPUH-a, UPUH-a I HZSU-a.