Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za Filmsku naSTAVu u kinu 'Tuškanac'

Program se održava od 23. do 27. travnja, a sastoji se od radionice animiranog i radionice dokumentarnog filma te Filmske nastave u kinu Tuškanac za srednjoškolce i profesore. Rok za prijave je 10. travnja 2019.!
vrijeme: 23.04.2019.
prijava: 10.04.2019
mjesto: Zagreb; Kino Tuškanac, Tuškanac 1
url: http://hfs.hr/
Radionica Filmske naSTAVe@kino Tuškanac

 

Tijekom pet nastavnih dana unutar jednoga ciklusa učenici i studenti će na velikom platnu pogledati pet raznovrsnih, umjetnički relevantnih filmskih djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima. Nakon projekcije filmova slijedi detaljna analiza filma uz stručno vodstvo voditeljica profesorice hrvatskog jezika i filmske umjetnosti Ane Đordić i diplomirane montažerke Jelene Modrić. Filmska naSTAVa namijenjena srednjoškolcima i srednjoškolskim profesorima a odvija se u dvorani kina Tuškanac svaki dan od 10 do 14 sati.

 

Radionice animiranog i dokumentarnog filma

 

Radionice animiranog filma i dokumentarnog filma su zamišljene kao splet teorijskog i praktičnog rada s mnoštvom filmskih primjera i rada na terenu. U takvoj atmosferi djeca i mladi najbolje savladavaju medijsku pismenost. Radionica animiranog filma namijenjena je nižim razredima osnovne škole, a odvija se svaki dan od 10 do 14 sati, dok je radionica dokumentarnog filma namijenjena višim razredima osnovne škole, a odvija se svaki dan od 14 do 18 sati.

 

Cilj radionica je napraviti kvalitetno filmsko druženje u kinu Tuškanac te djeci i mladima ponuditi kreativno strukturirano slobodno vrijeme kojima ćemo ih potaknuti na filmsko stvaralaštvo i razumijevanje procesa stvaranja kao i mogućeg utjecaja kulture i umjetnosti na društvo u cjelini.

 

Rezultate radionica – animirane i dokumentarne filmove u lipnju 2019. imat će prilike pogledati i prijatelji i  obitelji polaznika te tako i sami dobiti uvid u filmski svijet. Radionice također pružaju priliku mladim ljudima da se umjetnički izraze, usmjere, te kvalitetno provedu svoje slobodno vrijeme.

 

Za proljetni ciklus filmske nastave možete se prijaviti do 10. travnja 2019. putem ove poveznice.

 

Svi navedeni programi međusobno su isprepleteni, a surađuju i s drugim obrazovnim programima u Hrvatskoj i inozemstvu. Kako bi pružili što kvalitetnije obrazovne teorije i prakse dio voditelja radionica su i članovi klubova unutar Hrvatskog filmskog saveza.

 

Obrazovne programe u kinu Tuškanac financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Hrvatska zajednica tehničke kulture i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.

 

Izvor: HAVC