Preskočite na glavni sadržaj

Nizozemski 'Pestilence' nastupa 18. ožujka u Vintage Industrial Baru

Legendarni nizozemski death metalci 'Pestilence' svirat će 18. ožujka u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, najavio je organizator koncerta Abyssal Booking.
vrijeme: 18.03.2019.
mjesto: Zagreb; Vintage Industrial Bar, Savska 160
url: http://www.vintageindustrial-bar.com
 

Pestilence se nakon koncerta održanog 2014. godine u malom pogonu Tvornice kulture vraćaju u Zagreb u povodu 30. godišnjice izlaska jednog od njihovih najpoznatijih albuma "Consuming Impulse", koji će tom prigodom odsvirati u cijelosti.

 

Nastali još 1986. godine, Pestilence su koketirali s thrash i death metalom, no uvijek su bili tehnički spektakularni i pomicali su granice žanra.

 

Njihovi albumi poput "Malleus Maleficarum" (1988), "Consuming Impulse" (1989), "Testimony of The Ancients" (1991) i "Spheres" (1993) smatraju se klasicima žanra.

 

U Vintage Industrial Bar dolaze u sastavu: Patrick Mameli - gitara/vokal, Septimiu Harsan - bubnjevi, Tilen Hudrap - bas gitara i Calin Paraschiv - gitara.

 

Kao predgrupa će nastupiti nizozemski Bleeding Gods, koji su osnovani 2012. kada je gitarist Ramon Ploeg otišao iz benda Houwister. Iza sebe imaju demo i dva albuma, a na turneji predstavljaju album "Dodekathlon" koji je izašao ove godine za Nuclear Blast. (Hina)