Preskočite na glavni sadržaj

'Zion Train' otvaraju A Weekend Block Party na Žitnjaku

Dub grupa 'Zion Train' nastupit će 28. ožujka na otvorenju Weekend Block Partyja u sklopu svoje turneje na kojoj obilježavaju 30 godina postojanja, priopćili su u ponedjeljak organizatori.
vrijeme: 28.03.2019.
mjesto: Zagreb
url: https://hr-hr.facebook.com/aweekendblockpartyzagreb/
Drugi Weekend Block Party otvorit će jedni od najutjecajnijih svjetskih dub sound systema Zion Train. Grupa će nastupiti prvi put u Zagrebu u sklopu svoje turneje kojom obilježavaju 30 godina postojanja, a u zagrebačkom The Garden Breweryu na Žitnjaku nastupit će u pratnji vokalistice Michele Grene.
 
Zion Train je nastao u Oxfordu 1988. godine, a njihovi prvi singlovi, među kojima su "Power One" i Power Two", početkom 90-ih postali su hitovi na top ljestvicama engleskog duba.
 
Za album "Live as One" koji su izdali 2007. godine osvojili su nagradu Jamaican Reggae Grammy, a u svojoj 30-godišnjoj karijeri ostvarili su preko 2800 nastupa među kojima i na festivalima kao što su Glastonbury, Wicker Man festival u Velikoj Britaniji, Reggae Geel u Belgiji, Rototom Sunsplash u Italiji i Reggae Sun Ska u Francuskoj.
 
Na otvorenju festivala koji traje od 28. do 31. ožujka zagrebačka će publika čuti i bendove Digitron i Bamwise, dok će u sljedeće tri večeri nastupiti brojni izvođači dub, reggae, hip-hop, house i soul glazbe, među kojima su i DJ Skratch Bastid, Tensnake i Jack Tyson Charles. (Hina)