Preskočite na glavni sadržaj

Cantus Ansambl na Venecijanskom Biennalu

Biennale di Venezia, jedan od najvažnijih i najprestižnijih festivala današnjice, čiji će se glazbeni dio programa odvijati od 27. rujna do 6. listopada, prošli tjedan obajvio je cjelokupni program. U sklopu programa, hrvatski Cantus Ansambl, u kombinaciji s talijanskim ansamblom Icarus, predstavit će nagrađenog skladatelja Mattea Franceschinija. 
vrijeme: 03.10.2019.
mjesto: Venecija

Ovogodišnji dobitnici poznate „lavlje“ nagrade za 2019. godinu su britanski skladatelj George Benjamin, koji je nagrađen Zlatnim lavom za životno ostvarenje u glazbi, te talijanski skladatelj Matteo Franceschini, nagrađen Srebrnim lavom za glazbu.

Upravo će hrvatski Cantus Ansambl, jedini hrvatski ansambl specijaliziran za suvremenu glazbu, u kombinaciji s talijanskim ansamblom Icarus, predstaviti nagrađenog Franceschinija. U Teatro Toniolo Mestre, 3. listopada, nakon svečane ceremonije dodjele nagrade u centralnom terminu dana, Cantus Ansambl i ansambl Icarus, praizvest će Franceschinijevo novo djelo Songbook.

To neće biti prva zajednička suradnja ova dva ansambla koji surađuju i kroz razmjenu programa, ali i spajajući svoje ansamble kako bi ostvarili specifičnost zvuka, iskustva i pristupa suvremenoj glazbi. Jedan takav projekt ostvarit će zajedno i na idućem 30. muzičkom biennalu Zagreb, na kojem će nastupiti u Laubi 8. travnja, s programom u potpunosti posvećenom još jednom talijanskom skladatelju – Ivanu Fedeleu. Upravo za tu priliku ansambli su i naručili novo djelo ovog cjenjenog strukturaliste i skladateljskog matematičara, koje će u Zagrebu doživjeti svoju svjetsku premijeru.

http://www.hds.hr/