Preskočite na glavni sadržaj

Mia Roth & Tonči Čerina - Škola u Popovači

U četvrtak, 28. veljače, u 18 sati, u Oris Kući arhitekture, u sklopu izložbe 'Piranesi Award 2018', Mia Roth i Tonči Čerina održat će predavanje 'Osnovna škola u Popovači'. Škola je nominirana za nagrade Piranesi Award 2018 i Mies van der Rohe Award 2019.
vrijeme: 28.02.2019. 18 h
mjesto: Zagreb; Oris Kuća arhitekture, Kralja Držislava 3
url: http://www.oris.hr/
Riječ je o projektu smještenom na praznom polju rubne zone Popovače gdje uspostavlja novi koordinatni sustav te, ulaskom u netaknutu ravnicu između potoka i ceste, uvlači zajednicu u svoja programska polja.

 

Mia Roth i Tonči Čerina arhitektonski su duo koji zajedno radi od 1999. godine. Mia je diplomirala 2000., doktorirala 2015. godine i radi na katedri za Arhitektonsko projektiranje Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Tonči je diplomirao 1998. godine, a prije osnivanja vlastite prakse radi u APZ-inženjeringu i u zagrebačkom Uredu za strategijsko planiranje. Djeluju u okviru arhitektonskog ureda Roth i Čerina. Sudjelovali su na brojnim arhitektonskim natječajima, uglavnom za zgrade društvenog standarda, na kojima su od 1999. do danas osvojili i mnoge nagrade. Aktivno su angažirani u različitim modalitetima djelovanja: o svom radu ali i drugim temama drže predavanja, pišu, gostuju kao kritičari, vode radionice i sudjeluju u radu strukovnih tijela.

 

Više o predavanju ovdje.