Preskočite na glavni sadržaj

Odvalimo se poezijom - obični susreti: adio, partili smo na škoj!

U zagrebačkom književnom klubu Booksa u nedjelju, 17. veljače, u 17,30 sati održat će se pjesničko događanje Odvalimo se poezijom - obični susreti: adio, partili smo na škoj! Drugo po redu odvaljivanje poezijom posvećeno je otoku, temama i poetikama otoka i otočnosti. Gošće su pjesnikinje Andriana Škunca i Lara Mitraković.
vrijeme: 17.02.2019. 17,30 h
mjesto: Zagreb; KK Booksa, Martićeva 14d
url: http://booksa.hr/
Čitat ćemo pjesme u kojima se otok provlači kao tema, te razgovarati o tome što je otok u poeziji, tko je pisao i inspirirao se otokom, koje su se autorice i autori nadahnjivali otokom. Svi su pozvani, posebno oni koji otok osjećaju u bilo kojem prostoru u sebi... Gosti mogu donijeti svoje vlastite pjesme o otoku ili pjesme omiljenih autorica i autora.

 

*Pjesnička platforma Odvalimo se poezijom uz svoju Facebook stranicu, pjesničke tribine te mali festival poezije u Bolu na Braču, širi svoje djelovanje na dnevne interaktivne "obične susrete" u kojem se zajedno družimo, čitamo i razgovaramo o određenoj temi, poetici, autorici ili autoru.

 

Prije tri mjeseca pokrenuta je akcija prikupljanja knjiga koje bi se čitale zajednički na "običnim susretima". Odazvali su se brojni pojedinci, pjesnikinje i pjesnici, izdavači, poznati i nepoznati ljudi. Pjesnikinje Andriana Škunca i Lara Mitraković darovale su svoje knjige. Svoje knjige poezije nam je darovao i brački pjesnik Ivica Jakšić Čokrić Puko čiju jednu pjesmu donosimo u ovom pozivu. Vidimo se u Booksi!

 

*Koliki je Broč / Ivica Jakšić Čokrić Puko

Po dužini: dokle škrapa muči.

Po širini: dokle muore zibo.

Po visini: dokle galeb kriče.

Po jubavi: dokle suza kane.