Preskočite na glavni sadržaj

Tribina i radionica uoči predsjedanja RH Europskom unijom 2020.

Desk Kreativne Europe – Ured Kultura s partnerima Uredom za udruge Vlade RH, platformom CROSOL i Rijekom 2020 EPK poziva sve zainteresirane građane na sudjelovanje u tribini i radionici 'Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?' koja će se održati u utorak, 12. veljače, s početkom u 11 sati, u prostoru novog kulturnog centra RiHub u Rijeci. Prijava za sudjelovanje moguća je isključivo elektronskim putem popunjavanjem online prijavnice, najkasnije do petka, 8. veljače 2019.!
vrijeme: 12.02.2019. 11 h
prijava: 08.02.2019
mjesto: Rijeka; RiHub, Ul. Ivana Grohovca 1/a
url: http://deskkultura.hr/

Cilj tribine i radionice je potaknuti građane na raspravu i promišljanje o prioritetima i porukama kojima će se Republika Hrvatska prezentirati za vrijeme predsjedanja Vijećem Europske unije i statusa Grada Rijeke kao Europske prijestolnice kulture, oboje s početkom u siječnju 2020. godine. Iako oba događaja u prvi plan moraju staviti potrebe svih članica Europske unije, u ulozi domaćina možemo kroz predsjedanje Vijećem Europske unije upravljati gorućim europskim temama, a kroz inicijativu Europske prijestolnice kulture poticati promišljanja o europskim temama putem kulturno-umjetničkih sadržaja.
 
Neka od pitanja o kojima ćemo razgovarati na tribini i radionici su:
•Što nam je potrebno da budemo uspješni domaćini?
•Što točno znači predsjedati EU?
•Koje teme mi građani smatramo važnima za promicanje tijekom ovih dvaju događaja?
•U istom kontekstu, koje su prilike za financiranje projekata organizacija civilnog društva i JLPS-a?
 
 
Detaljniji program događanja dostupan je ovdje. Prijava za sudjelovanje moguća je isključivo elektronskim putem popunjavanjem online prijavnice, najkasnije do petka 8. veljače 2019.