Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren natječaj za potporu snimanju studentskih kratkometražnih igranih filmova

Natječaj za potporu studentskim kratkometražnom igranom filmu raspisala je udruga 'Izvan fokusa' u sklopu donacijskog programa za stipendiranje, poticanje i razvoj kreativnosti i pružanje potpore za organizaciju umjetničkih manifestacija, priopćeno je u subotu iz te udruge. Rok za prijavu na natječaj je 12. veljače 2019.!
prijava: 12.02.2019
url: http://izvanfokusa.hr/
 

Pet do deset tisuća kuna i produkcijsku i savjetodavnu podršku dobit će najmanje jedan kratkometražni igrani film sa zanimljivim režijskim konceptom i inovativno ispričanom pričom. Razmatrat će se samo prijave studenata preddiplomskih studija umjetničkih akademija.

 

Redatelj Jure Pavlović i producent Danijel Pek će na temelju pristiglih prijava odabrati projekte koji će ući u uži krug i za njih će 20. veljače biti organizirana finalna prezentacija.

 

Gospodarska djelatnost udruge Izvan fokusa registrirana je u ožujku 2018. godine kroz poduzeće Izvan fokusa d.o.o. za pružanje audiovizualnih usluga i drugih djelatnosti kreativnih i kulturnih industrija, a profit poduzeća ulaže se u projekte udruge Izvan fokusa te općenito za potporu zajednici. Time je, ističe ta udruga u priopćenju, Izvan fokusa d.o.o. postao jedan od rijetkih primjera društvenog poduzeća u Hrvatskoj.

 

Donacijski program "U fokusu" za sufinanciranje raznih aktivnosti mladih umjetnika sadrži osim danas otvorenog natječaja pod nazivom  „Filmske kovanice“ još dva segmenta; stipendijski natječaj „Džeparac“ i edukativni program okupljanja mladih umjetnika na razmjenu znanja pod nazivom „Henganje“. (Hina)