Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Romeo i Julija' u INK-u

Premijera predstave 'Romeo i Julija' održat će se u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula u srijedu, 30. siječnja, s početkom u 20 sati. Regionalno kazalište Sjeverne Grčke, Kozani i INK- Gradsko kazalište Pula potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji i zajedničkoj produkciji kazališne predstave W. Shakespeara, u režiji umjetničkog direktora Lefterisa Giovanidisa. Ideja je predstaviti klasičnu dramu na inovativan način povezujući jezike i kulturu dviju zemalja. 
vrijeme: 30.01.2019.
mjesto: Pula; INK - Gradsko kazalište Pula, Laginjina 5
url: http://www.ink.hr/
Dvije obitelji u predstavi govorit će svojim materinjim jezikom, hrvatskim i grčkim, a u međusobnim komunikacijama engleskim jezikom. Trojezična predstava predstavlja izazov kako za glumce i redatelja, tako i za publiku u novom globalnom poretku. Stoga, vjerujemo da takav pristup otvara vrata suradnji, dajući mogućnost glumcima i umjetnicima naših zemalja za iskorak od uobičajenih kazališnih praksi. 

 

Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula, angažiralo je tri mlada hrvatska glumca (Petar Cvirn, Deni Sanković i Dominik Bajo) iz obitelji Montecchi koji predstavljaju hrvatski udio u produkciji predstave.

 

O predstavi:
 

"Grad, negdje na Balkanu. Stjecište raznih nacionalnosti. Strahovit porast kriminala. Životi ljudi zadojeni su glazbom puhačkih instrumenata i religije. Opasno se banči, opasno se živi. Nasilje vlada svakodnevnicom. Likovi su napeti do krajnjih granica. Dvije obitelji prisiljene su kohabitirati: jedna govori grčkim, a druga hrvatskim jezikom. Kad se susretnu, sporazumijevaju se engleskim, jezikom autora. Pripadaju različitim kulturama. Žive zajedno, no ne uvijek u miru. S druge strane, imamo ljubavnu priču Romea i Julije, te Shakespeareove stihove. Nažalost, zao i hirovit čas pretvorio je nesretni slučaj u ubojstvo … i potaknuo dramatična zbivanja."


Repriza: 31. siječnja 2019., u 20 sati