Preskočite na glavni sadržaj

GKL Rijeka obilježava Small Size Days predstavom 'Koka Kokone'

Gradsko kazalište lutaka Rijeka pridružit će se obilježavanju Small Size Days, svjetskog kazališnog dana za najmlađe, izvedbom predstave 'Koka Kokone' autora Enesa Kiševića i redatelja Roberta Waltla, najavljeno je iz ovog riječkoga kazališta. Predstava će se odigrati 25. i 26. siječnja.
vrijeme: 25.01.2019.
mjesto: Rijeka; Gradsko kazalište lutaka, Blaža Polića 6
url: http://www.gkl-rijeka.hr/
Small Size Days manifestacija je posvećena izvedbama, radionicama i ostalim aktivnostima za djecu do šest godina starosti. Na ovaj način se želi okupiti najmlađe gledatelje, njihove obitelji, odgajatelje i druge kako bi prepoznali važnost umjetnosti i njeno značenje u našim životima, od rođenja pa sve do starosti, javlja GKL Rijeka. Krovni organizator dana je Small Size mreža izvedbenih umjetnosti za najmlađe, čiji je član i Gradsko kazalište lutaka Rijeka.

 

GKL Rijeka odabrao je svoju rado gledanu predstavu "Koka Kokone", u kojoj je naslovna junakinja uprljala jednom nožicu. Od mame naviknuta da joj se bez pogovora ispunjavaju sve želje, zatražila je tako od jednoga Grma što joj se našao na putu da joj on očisti nožicu. Kad je Grm odbio, Koka Kokone pozvala je Kozu da brsti neposlušni Grm i tako se priča razvija, učeći da naše hirovite naredbe drugi ne moraju prihvaćati te da na svijetu postoji dobro, ali postoji i zločestoća koja može pokrenuti cijeli lanac nemira makar bila sitna, izvijestilo je GKL.

 

Ova predstava je namijenjena za djecu stariju od dvije godine. (Hina)