Preskočite na glavni sadržaj

Održana sjednica Vijeća Festivala hrvatske drame 'Marulićevi dani'

U Ministarstvu kulture Republike Hrvatske u ponedjeljak, 14. siječnja, održana je sjednica Vijeća Festivala hrvatske drame 'Marulićevi dani'.
vrijeme: 14.01.2019.
mjesto: Zagreb
 

Sjednicom je predsjedala predsjednica Vijeća pomoćnica ministrice dr. sc. Iva Hraste Sočo, a prisustvovali su članovi Vijeća: pročelnik Službe društvenih djelatnosti Grada Splita Mate Omazić, vršitelj dužnosti intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Split i ravnatelj Festivala hrvatske drame „Marulićevi dani“ Goran Golovko, Matko Raguž, dr. sc. Martina Petranović, Ivana Šojat i Marija Tudor. Izbornica dr. art. Mira Muhoberac, dramaturginja, teatrologinja i kazališna kritičarka, predstavila je program predstojećeg Festivala hrvatske drame „Marulićevi dani“, a članovi Vijeća su ga prihvatili. Vršitelj dužnosti intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Split Goran Golovko predstavio je financijski plan koji je također prihvaćen. Na sjednici se raspravljalo i o ocjenjivačkome sudu Festivala.

 

Od 55 prijavljenih predstava izbornica je odabrala 13, vodeći se temeljnim estetskim kazališnim kriterijima – slojevitošću i aktualnošću teksta, dramaturškom raznolikošću i specifičnošću pojedinih teatarskih poetika u zemlji i inozemstvu, posebnošću i originalnošću redateljskog koda, vrhunskom glumačkom izvedbom kao i visokim produkcijskih standardima. Opširnije…