Preskočite na glavni sadržaj

Stihovnica Siska: Hrvoje Marko Peruzović

Prva Stihovnica Siska u 2019. godini na rasporedu je u subotu, 19. siječnja, s početkom u 19 sati. Novu sezonu ove prepoznatljive poetske tribine otvorit će svojim gostovanjem pjesnik i akademski slikar iz Zagreba, Hrvoje Marko Peruzović.
vrijeme: 19.01.2019. 19 h
mjesto: Sisak; Matica hrvatska, Rimska 9

Predstavit će svoju poetsku zbirku ''Nekoga moramo voljeti (kako na webu tako i na zemlji)'' nagrađenu nagradom ''Post scriptum'' te ujedno pokazati koliko je daleko odmakao s daljnjim pisanjem pjesama. U nastavku večeri nastupit će i svi drugi zainteresirani pjesnici.
 
Izdvajamo iz životopisa Hrvoja Marka Peruzovića:

Peruzović (Zagreb, 1971), završio je grafički odjel Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Splitu. Diplomirao je slikarstvo 1995. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (klasa prof. Ðuro Seder). Studijski je boravio u Parizu, Milanu, Veneciji i Beču. Član je HZSU-a i HULU-a Split. Osim slikarstva bavi se klasičnom grafikom, ilustracijom, skulpturom i fotografijom. Izlagao je na tridesetak samostalnih izložbi kao i na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Piše poeziju, aforizme i kratke eseje iz područja likovnosti. Prvi je dobitnik prestižne nagrade „Post scriptum“ za književnost na društvenim mrežama. U okvirima te nagrade objavljen mu je poetski prvijenac „Nekoga moramo voljeti (kako na webu tako i na zemlji)“ (Jesenski i Turk, 2017.).