Preskočite na glavni sadržaj

Radionica 'Tijelo kao instrument' u Samoboru

Udruga Cirkultura u Samobor dovodi pedagoge iz Novog Sada kako bi održali radionicu 'Tijelo kao instrument'. Radionica se održava 26. i 27. siječnja, a upisi traju do 22. siječnja 2019.!.
vrijeme: 26.01.2019.
prijava: 22.01.2019
mjesto: Samobor; Dvorac Allnoch, Starogradska ulica 12
url: https://www.facebook.com/Cirkultura/

Vrijeme održavanja:

26.1.2019. (subota): 10:00  - 13:00, 14:30 – 17:30
27.1.2019. (nedjelja): 10:00 – 13:00, 14:30 – 16:30
 
Mjesto održavanja:
Dvorac Allnoch, Starogradska ulica 12, Samobor
 
Prijave i dodatne informacije na: cirkultura@gmail.com
 
O radionici:

Svakoga dana koristimo svoje tijelo kao alat, no, znamo li da ono može biti i muzički instrument?

Upoznavanje s tehnikom tjelesnih perkusija (body percussion) nam otkriva različite mogućnosti, koje od svakodnevnog stvaraju nešto čudesno. Pokret, pjesma, smijeh i rad u grupi čine da rad na sebi postane zadovoljstvo. Jer, na ovim radionicama ponovo osvajamo svoje tijelo i vraćamo se osjećaju kada su onaj koji naređuje i onaj koji izvršava jedno, radosno biće, prisutno u sadašnjem trenutku.

Osim muzičkih igara i jednostavnih pjesama - za koje nije potrebno da budete pjevači, ili imate sluha - radimo različite zanimljive vježbe i igre, spajajući zabavu i razvijanje raznih mogućnosti.

O voditeljima radionice:

Radionicu vode Ana Vrbaški (pjevačica, kazališni izvođač, kompozitor) i Marko Dinjaški (bubnjar, perkusionista, kazališni izvođač), članovi udruženja građana Otvoreni Krug Novi Sad, poznatiji kao Alice in WonderBand.
 
Trupa Alice in WonderBand je orkestar koji pleše. Služi se glasom i tehnikom tjelesnih perkusija, u kojoj je tijelo ritmički instrument. Alice in WonderBand je životni projekat dvoje umjetnika, Ane Vrbaški i Marka Dinjaškog, svojevrsni umjetnički laboratorij koja traje od 1998. godine. Žive na granici Nacionalnog parka Fruška Gora i stvaraju umjetnost u skladu sa prirodom. Ovo dvoje izvođača su partneri već 21 godinu, na sceni, kao i u životu, što donosi novu dimenziju njihovom prisustvu i odnosu u predstavi.