Preskočite na glavni sadržaj

Eurimages podržao hrvatsku manjinsku koprodukciju 'Nebesa'

Upravni odbor europskog koprodukcijskog fonda Eurimages podržao je  na posljednjoj sjednici jedanaest igranih i jedan dokumentarni film, a među njima je i hrvatska manjinska koprodukcija 'Nebesa' redatelja Srđana Dragojevića koja je podržana iznosom od 320 tisuća eura.
vrijeme: 20.12.2018.

Upravni odbor europskog koprodukcijskog fonda Eurimages na svojoj je 153. sjednici, koja je u gruzijskom Tbilisiju održana od 10. do 13. prosinca, podržao ukupno 11 igranih filmova te jedan dokumentarni. Među igranim filmovima nalazi se hrvatska manjinska koprodukcija Nebesa redatelja Srđana Dragojevića koja je podržana iznosom od 320 000 eura.
 
 
Novi film Srđana Dragojevića, Nebesa, nastao je u koprodukciji Srbije, Njemačke, Makedonije, Hrvatske i Slovenije. Hrvatski koproducent je Studio Dim. Radi se o dugometražnom igranom filmu čija je priča podijeljena na tri narativna toka, pa se radnja odvija 1993., 2001. i 2018. godine. Film se opisuje kao kombinacija crne komedije s elementima fantastike.
 
Eurimages je na svojoj je 153. sjednici, održanoj u gruzijskom Tbilisiju od 10. do 13. prosinca, europskim koprodukcijama sveukupno dodijelio 3 188 000 eura.
 
U kontekstu Strategije za ravnopravnost spolova Eurimagesa, kojoj je cilj uspostaviti ravnopravnost u broju prijavljenih i podržanih projekata autorica i autora, na 153. sjednici 17 posto podržanih projekata su djela redateljica.
 
Cijeli popis podržanih projekata možete pronaći na ovoj poveznici.