Preskočite na glavni sadržaj

Premijere filmova 'Beskrajni rep' i 'Kraj svjetla' u Rijeci

Dugometražni eksperimentalni film Aleša Suka 'Kraj svjetla' hrvatskoj se publici premijerno predstavlja 19. prosinca u 20 sati u sklopu programa povodom 10. rođendana Art-kina Croatia u Rijeci, gdje se 20. prosinca premijerno prikazuje i dugometražni dokufikcijski film Željke Sukove, 'Beskrajni rep'. 
vrijeme: 19.12.2018.
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org/
 

Dugometražni eksperimentalni film autora Aleša Suka Kraj svjetla svoju će hrvatsku premijeru doživjeti u Art-kinu Croatia 19. prosinca, u 20 sati. Film produkcije Udruge Ukus je psalam o slobodi na granicama stvarnosti i iluzije temeljene na motivima i duhu ljudi koji pokušavaju pobjeći iz limba zarobljeni u apsurdnosti ponavljanja koje donosi život. Producentica je Željka Suková, a film je sniman na lokacijama Golog otoka i grada Rijeke. Film je svoju međunarodnu premijeru imao na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Ji.Hlava, na kojem je bio u natjecateljskom programu.


Također u Art-kinu Croatia, dan kasnije, 20. prosinca, u 20 sati, premijerno će se u Hrvatskoj prikazati i dokufikcijska alegorija Željke Sukove Beskrajni rep. Film je također nastao u produkciji Udruge UKUS. Glavne uloge nose Julie Suková i Kašpar Suk. Redateljica Suková potpisuje i scenarij, a za kameru, oblikovanje zvuka, montažu i glazbu bio je zadužen Aleš Suk. Dokufikcijski uradak svoju je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima. Nakon toga se natjecao na Festivalu europskog filma u Sevilli te na 17. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Marakešu.

 

Oba filma snimljena su uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Rijeke. Autori Željka Suková i Aleš Suk prisustvovat će premijerama svojih filmova u Art-kinu Croatia.

 

Izvor: HAVC