Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2018. godinu

Savez društava 'Naša djeca' Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade 'Grigor Vitez' otvorio Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2018. godinu. Natječaj je otvoren do 18. siječnja 2019.!
prijava: 18.01.2019
url: http://www.savez-dnd.hr
Poziv je objavljen na web i Facebook stranici Saveza DND Hrvatske: www.savez-dnd.hr (pod naslovom: Natječaj za Nagradu „Grigor Vitez“ 2018.).
 
Nagrada „Grigor Vitez“ dodjeljuje se najoriginalnijim umjetničkim i odgojnim knjigama za djecu, i to:
 
a)  Književniku/ici za najuspješnije književno djelo za djecu
b)  Književniku/ici za najuspješnije književno djelo za mlade
c)  Ilustratoru/ici za najuspješnije ilustracije u knjigama za djecu mlađe dobi
d)  Ilustratoru/ici za najuspješnije ilustracije u knjigama za djecu starije dobi
 
Uvjeti natječaja:
 
Prijedlog za Nagradu mogu dati: izdavačke kuće, udruge i društva književnika i likovnih umjetnika, obrazovne i kulturne institucije i organizacije, Društva „Naša djeca“, ogranci Matice hrvatske te sami autori/ice.
 
U obzir za prijavu na Poziv dolaze djela autora/ica koji/e žive i stvaraju u Hrvatskoj, pisana hrvatskim jezikom i jezicima narodnosti u Hrvatskoj te objavljena u ovoj kalendarskoj godini – 2018. godini (ona izdanja koja imaju u svojem impresumu podatke o Prvom izdanju).
 
Uz kraći pismeni prijedlog naslova i autora potrebno je dostaviti i po 7 primjeraka svake predložene knjige ili slikovnice koju želite kandidirati za Nagradu.
 
Knjige možete predložiti u jednoj od tri kategorije, a isti naslov može se kandidirati i za tekst i ilustraciju. Molimo Vas da u pismenoj prijavnici koju samostalno oblikujete naznačite vrstu kategorije u kojoj predlažete naslov:
 
a) za književni tekst,
b) za ilustracije,
c) za tekst i ilustracije.
 
Pismeni prijedlog s kontaktima predlagača i s primjercima knjiga možete poslati ili dostaviti na adresu:
 
Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske
Amruševa 10/IV kat
10000 Z a g r e b
s naznakom za Nagradu „Grigor Vitez“  2018.
 
Rok za prijave i slanje primjeraka knjiga je do petka 18. siječnja 2018. godine, svakim radnim danom od 8.30 do 16.30 sati.
 
Svečanost dodjele Nagrade za 2018. godinu bit će početkom travnja 2019. godine.
 
Sve detaljnije informacije o načinima prijave i Nagradi, možete dobiti u Savezu DND Hrvatske, telefoni: 01/49 22 959 i 49 22 957 ili na e-mail: marina@savez-dnd.hr (kontakt osoba: Marina Žilić)