Preskočite na glavni sadržaj

Božićni koncerti Zbora HRT-a

Prvi u nizu božićnih koncerata Zbora HRT-a i maestra Tomislava Fačinija održat će se u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kloštar Ivaniću u petak, 14. prosinca u 19 sati. Dan kasnije, u Zagrebu će biti predstavljen božićni CD Zbora HRT-a naslovljen 'Mir, zlato, tamjan'. 
vrijeme: 14.12.2018.
mjesto: KloštarIvanić, Slavonski Brod, Zadar, Karlovac, Zagreb
url: https://glazba.hrt.hr/zbor/

Božićni koncert u Kloštar Ivaniću
ujedno je i tradicionalni Božićni koncert Zbora HRT-a za HTV. Televizijska snimka koncerta emitirat će se na Badnjak, 24. prosinca u 22:50 sati, na Prvom programu HTV-a. Izravni radijski prijenos ovog koncerta moći će se pratiti na Trećem programu Hrvatskoga radija, a radijska snimka koncerta emitirat će se u nedjelju, 16. prosinca u sklopu specijalnog programa The Euroradio Christmas Music Day koji EBU emitira još od 1995. Božićni koncert Zbora HRT-a u bit će u eteru kao treći u nizu od trinaest izabranih koncerata, u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Koncert Zbora HRT-a, u organizaciji Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić-Mažuranić, održat će se u nedjelju, 16. prosinca u 19:30 sati, u Crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu, a u srijedu 19. prosinca u 20 sati Zbor će nastupiti u Crkvi sv. Nikole u Zadru.

Božićni koncert Zbora HRT-a iz ciklusa Sfumato, održat će se u utorak, 18. prosinca u 20 sati, u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Posljednje božićno gostovanje slijedi u subotu, 22. prosinca u 19 sati, u svetištu sv. Josipa u Dubovcu kraj Karlovca. 

Svečano predstavljanje božićnog CD-a Zbora HRT-a Mir, zlato, tamjan održat će se u subotu, 15. prosinca u 12 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt. Ovaj CD posebno je izdanje na kojemu se Božić želio opisati glazbom, slikom i tekstom. 14 božićnih pjesama koje autorski potpisuje maestro Tomislav Fačini u izvedbi Zbora HRT-a, vokalnih i instrumentalnih solista; božićna priča hvaljene književnice Ivane Šojat i ilustracija akademskog slikara, poznatog cvjećara i dizajnera Saše Šekoranje.

https://glazba.hrt.hr/