Preskočite na glavni sadržaj

Predstava 'Pipo piše Djedu Mrazu' u Gradskom kazalištu lutaka Split

U subotu, 8. prosinca, u Gradskom kazalištu lutaka Split bit će izvedena treća ovosezonska premijera, 'Pipo piše Djedu Mrazu', autorice Sanje Vidan i redatelja Srđana Breškovića.
vrijeme: 08.12.2018.
mjesto: Split; Gradsko kazalište lutaka Split, Tončićeva 1
url: http://www.gkl-split.hr/
 

Vragolasti Pipo ovog se prosinca pojavljuje u blagdanskom izdanju omiljenog serijala predstava koje se bave njegovim odrastanjem i nestašlucima. Najnovija epizoda peta je iz kazališnog serijala o malom lutku rođenom iz toplog kruha, koji svojom tvrdoglavom i naopakom naravi zadaje glavobolje prijateljima i nasmijava publiku. Prva predstava serijala premijerno je izvedena 1996. godine i zvala se 'Prvi dan maloga Pipa', a autorica teksta i redateljica bila je Dunja Adam. Pipu je život udahnula nezamjenjiva Sanja Vidan i svojom ga jedinstvenom i duhovitom interpretacijom tijekom godina učinila prepoznatljivim simbolom našeg kazališta, na radost i oduševljenje brojnih generacija djece.

 

U novoj predstavi Pipo razmišlja o poklonima koje će tražiti od Djeda Mraza, svetog Nikole, čak i od Zubić Vile, dok ga njegovi prijatelji pokušavaju poučiti pravom smislu blagdana i darivanja.

 

Lutke, kostime i scenografiju potpisuje Alena Pavlović, dok su lutke Pipo i Pipa izrađene su prema originalnim lutkama Vlaste Rončević. Skladatelj glazbe je Nenad Šiškov, scenski pokret je oblikovala Maja Đurinović, a svjetlo Lucijan Roki.

 

Uz Sanju Vidan u predstavi glume i lutke animiraju Alin Antunović, Andrea Majica, Milena Blažanović, Tvrtko Štajcer i Srđan Brešković.

 

Predstava će tijekom prosinca na sceni GKL-a igrati čak 47 puta za više od 7000 malih i velikih gledatelja.