Preskočite na glavni sadržaj

History Film Festival 2019. - poziv

Otvorene su prijave za sudjelovanje na trećem History Film Festivalu koji će se održavati u Rijeci od 10. do 14. rujna iduće godine. Na ovaj jedinstveni festival posvećen isključivo povijesnom dokumentarnom filmu mogu se prijaviti svi filmovi toga žanra bez obzira na trajanje ili godinu proizvodnje.
prijava: 10.02.2019
mjesto: Rijeka
url: http://www.historyfilmfestival.com/
 

Selekcija History Film Festivala nastoji razbiti predrasude o povijesti i povijesnim dokumentarcima kao neuzbudljivima, pa se prednost daje filmovima koji otkrivaju skrivene detalje iz povijesnih događaja, inovativno koriste arhivske snimke, temelje se na sveobuhvatnom istraživačkom radu te su uspjeli potaknuti dijalog o temama koje često uzrokuju suprotstavljena mišljenja i ideološke sukobe.

Međunarodni žiri dodjeljuje Grand Prix i osam strukovnih nagrada, a žiri publike odlučuje o najboljem filmu festivala po njihovom kriteriju.Osim projekcija filmova u konkurenciji, organizatori HFF priređuju masterclass predavanja uglednih filmskih autora, radionice otvorene za javnost i profesionalce te popratne programe.

Sve podatke o festivalu i prijavnice se mogu naći na web stranici festivala: www.historyfilmfestival.com