Preskočite na glavni sadržaj

Tin Dožić performansom Test Lab otvara Device_art festival

Međunarodni festival umjetnosti, robotike i novih tehnologija Device_art održat će se od 7. prosinca 2018. do 3. veljače 2019. u Splitu, Zagrebu i Rijeci, a festivalski program počinje performansom Test Lab umjetnika Tina Dožića u splitskom Domu mladih, priopćili su u četvrtak iz Udruge Kontejner.
vrijeme: 07.12.2018.
mjesto: Split/ Zagreb / Rijeka
url: https://www.kontejner.org/projekti/device_art-festival/device_art-6018/
 

Dvodnevni program Device_art festivala u Splitu održava se 7. i 8. prosinca, a započinje u 25-minutnim performansom Test Lab. Autor Tin Dožić bavi se zvukom kao medijem te izrađuje vlastite elektroničke instrumente i reciklira zastarjelu tehnologiju. U performansu nakon kojeg će se održati razgovor s njime, Dožić će kombinirati uzorke zvukova kratkih spojeva, elektromagnetskih signala i "ready-made" elektronike sa zvukovima kemijskih reakcija mikrofona sa raznim kiselinama, a početak je predviđen u 19 sati i 20 minuta.

 

U subotu, 8. prosinca održat će se besplatne radionice, performans autora Adama Donovana i Katrin Hochschuh koji se sastoji od robotskih uređaja za generiranje zvuka te se predstavlja projekt "Kratki spoj" zagrebačkih studenata Akademije likovnih umjetnosti, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Odsjeka za povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu.

 

Na radionici "Napad kloniranih mrkvi", slovenska umjetnica Špela Petrič koristit će praktičan pristup izvođenja "hello world" biljne kulture uz jednostavne tehnike te minimalnu specijaliziranu opremu. Radionica iransko-kanadskog umjetnika Navida Navaba "Improvizirana igra alkemijskih stvari" bavit će se sonifikacijom, a sudionici su pozvani na radionicu donijeti radni materijal – predmete, geste, eksperimente. "Slučaj: Device_Art" radionica je producentice festivala Klare Petrović koja će sudionike suočiti s produkcijskim problemima organiziranja suvremene izložbe. Ulaz na radionice je besplatan te je potrebna prethodna prijava.

 

Središnje događanje 6. Device_art festivala, koji se u Splitu, Rijeci i Zagrebu održava od 7. prosinca 2018. do 3. veljače 2019., izložba je koju potpisuje kustos ZHANG Ga pod nazivom "Strojevi nisu sami" . Otvorenje je 18. prosinca u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti u 19 sati, a na njoj će svoje radove izložiti 25 međunarodnih umjetnika. (Hina)