Preskočite na glavni sadržaj

Najbolji novi bend 2018. je Lika Kolorado

Lika Kolorado je u četvrtak, 29. studenog, na jubilarnoj, 15. svečanoj dodjeli 'Mega Muzika Nagrada', pod pokroviteljstvom Fendera, ponijela laskavu titulu Najboljeg novog benda u Hrvatskoj.
vrijeme: 29.12.2018.
 

“Mega Muzika Nagrada” kroz svoje dugogodišnje djelovanje prepoznaje i nagrađuje vrsne glazbenike koji svojim radom i doprinosom u rock, blues i jazz glazbi zaslužuju priznanje. Lika Kolorado se tako ove godine našla u društvu sjajnih glazbenika, dobitnika nagrade među kojima su članovi benda Atomsko sklonište, Zdenka Kovačiček, Krešo Oremuš, Vlado Simčić Vava, Bruno Langer, Slobodan Grujičić Bobo i brojni drugi, a posthumno je za svoj doprinos nagrađen i talentirani bubnjar Psihomodo Popa, Tigran Kalebota.

 

Svoj put prema uspjehu Ana Jelić (bas), Filip Riđički (vokal), Vanja Senčar (gitara) i Pavle Gulić (bubanj) započeli su 2017. osvajanjem prve nagrade kao najbolji mladi bend Ha|Ge|eF-a. Pobjedu su proslavili energičnim nastupima na svim relevantnim pozornicama u Hrvatskoj, odradili zapaženu regionalnu festivalsku turneju, a uspjesi su se nastavili objavom debitantskog albuma “Smiješ zaurlat” kojim je Lika Kolorado posljednjih mjeseci osvojila radijski eter i kritiku, koja ih stavlja uz bok najvećim imenima indie rock scene Hrvatske i svijeta. Ovo kratko i izuzetno uspješno poglavlje za Liku Kolorado zaokružuje se nagradom Mega Muzike, no daleko od toga da ovi mladi talenti spavaju na lovorikama.

 

Već s prvim danima jeseni bend je krenuo u nove avanture i na posljednem nastupu publici premijerno predstavio prve pjesme sa svog novog albuma koji se trenutno nalazi u pripremi. Red glasnog odobravanja, red još glasnijeg aplauza i publika je spontano odabrala prvi novi singl Like Kolorado koji će bend javnosti službeno predstaviti početkom sljedeće godine. Lika Kolorado tako novu, 2019. godinu započinje radno, a razloga za nova slavlja nesumnjivo neće nedostajati!