Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Svemirski Božić' u Centru za kulturu Trešnjevka

U četvrtak, 6. prosinca, u 19 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka bit će premijerno izvedena predstava za djecu 'Svemirski Božić' autora i redatelja Mire Čabraje, u izvedbi Kazališta La La Land.
vrijeme: 06.12.2018. 19 h
mjesto: Zagreb; Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1
url: http://www.cekate.hr/
Samo nekoliko dana nakon promocije diplome, mladi glumac Miro Čabraja, premijerno će prikazati svoju novu predstavu za djecu Svemirski Božić. Peta je to po redu režija mladog glumca i to njegovog autorskog teksta.

 

Ni ovaj puta Miro u kreiranju božićne bajke nije sam. Uz njega će se na daskama koje život znače pojaviti i mlade nade hrvatskog glumišta: TV voditeljica i glumica Edina Pršić te glumac Mirko Ilibašić.

 

Zanimljiv spoj svemiraca i Božića, upečatljivih kostima i razigrane scenografije, zabavne glazbe, vjerujemo, najmlađe će ostaviti bez teksta. Za kostime i scenografiju zaslužna je Petra Anić-Božić, koja je s Čabrajom surađivala na predstavi Tri praščića, selidba na Jadran. Skladbu potpisuje nagrađivana mlada skladateljica Linda Uran, dok se o jeziku brinula Đurđa Škavić.

 

Trajanje: 30 minuta

Dobna granica: 3+

 

Kakva je atmosfera u radionici Djeda Mraza uoči Božića? Pristiglo je preko 5000 pisama, a ostalo je još samo nekoliko sati do Božića!


No, ne ide sve prema planu! Vjetar je uništio saonice i Djedica je spriječen. Vilenjaci na razne zanimljive i duhovite načine pokušavaju pomoći Djedici, no ne uspijevaju. Uputili su se u potragu za pomoć, no prava pomoć stiže 5 do 12. Svemirci! Svemirci koji ne znaju što je poklon, ali znaju pomoći. Pomažu Djedici prenijeti sve darove u svemirski brod i rješavaju problem. Djeca su na vrijeme dobila svoje darove, a ni Svemirci nisu ostali uskraćeni. Dobili su poklon po prvi puta i naučili četiri čarobne riječi.