Preskočite na glavni sadržaj

Mostar Film Festival: Mašković dobio nagradu za ulogu u 'Osmom povjereniku'

Hrvatski glumac Frano Mašković proglašen je najboljim za ulogu u filmu 'Osmi povjerenik' i dobio je nagradu 'Stablo ljubavi', dok je njegova slovenska kolegica Irena Kovačević ocjenjena najboljom u ženskoj konkurenciji na završetku Mostar Film Festivala - festivala filmske glume, koji se proteklih tjedan dana održavao u tome gradu.
mjesto: Bosna i Hercegovina; Mostar
url: http://www.moff.ba/
 

Jednoglasnom odlukom žirija nagrada "Stablo ljubavi" pripala je Maškoviću za ulogu u filmu "Osmi povjerenik" redatelja Ivana Salaja.

 

Mašković se zahvalio na nagradi putem videolinka rekavši kako mu je žao da ne može biti u Mostaru i primiti nagradu za njemu iznimno važnu i dragu ulogu.

 

Najboljom glumicom proglašena je Irena Kovačević za ulogu u slovenskom filmu "Družinice".

 

Nagrada za najbolju sporednu mušku ulogu dodijeljena je Srđanu - Žiki Todoroviću za nastup u filmu "Južni vetar", a za žensku sporednu ulogu nagrađena je hrvatska glumica Nadia Cvitanović za glumu u filmu "Osmi povjerenik".

 

Za doprinos filmskoj kinematografiji nagrada je posthumno dodijeljena srbijanskom glumcu Nebojši Glogovcu.

 

Na MOFF-u je publika posljednjih sedam dana mogla pogledati 13 filmova u natjecateljskom dijelu programa, te filmove u dokumentarnom programu "Docuspectre", dječji "Obiteljski vikend", studentski program i retrospektivu. (Hina)