Preskočite na glavni sadržaj

'The Cure' headlineri INmusic festivala #14

Istinske rock ikone i jedan od najutjecajnijih bendova svih vremena, 'The Cure', headlineri su INmusic festivala #14! 'The Cure' će svoj prvi nastup u Hrvatskoj održati na glavnoj pozornici našeg najvećeg open air festivala koji će se održati na Jarunu od 24. do 26. lipnja 2019. godine!
vrijeme: 24.06.2019.
mjesto: Zagreb
url: http://www.zagreb-festival.org/
U slavljeničkom duhu četrdesetog rođendana kultnog benda, The Cure su prije nekoliko mjeseci potvrdili planove za festivalsku turneju u 2019. godini u sklopu koje stižu i na INmusic festival #14. U sklopu dugoočekivane festivalske turneje koja će obilježiti nadolazeću festivalsku sezonu indie rock pioniri The Cure prvi će put nastupati u Hrvatskoj, čime INmusic festival i u 2019. godini stoji uz bok najvećim europskim festivalima poput Roskildea, Rock Werchtera, Mad Cool Festivala, Firenze Rocks, Rock En Seine i NOS Aliveu koji će također ugostiti ove rock velikane na njihovoj predstojećoj turneji.


Organizatori INmusic festivala su naglasili važnost najavljenog nastupa The Cure na nadolazećem festivalskom izdanju: "INmusic festival kontinuirano raste i kao nezavisni festival njeguje zavidan međunarodni ugled te ustraje u namjeri da lokalnoj publici svakim izdanjem predstavi umjetnike čija je glazba oblikovala naš svijet i ostavila neizbrisiv kulturni trag na mnogim generacijama. U tom smislu je ispunjen višegodišnji san našeg tima – napokon dovesti The Cure u Hrvatsku i proslaviti s njima 40 godina uistinu izvanredne karijere."


The Cure
su nesumnjivo jedan od najuspješnijih alternativnih rock bendova svih vremena – uz preko 27 milijuna prodanih albuma, 13 izdanih studijskih albuma i više od 30 singlova, neosporna je činjenica da se malo tko osim Roberta Smitha i družine može pohvaliti da su oblikovali čitavi glazbeni žanr i utjecali na toliko glazbenika širom svijeta u istoj mjeri kao The Cure. Kultnim albumom “Disintegration” iz 1989. godine osigurali su titulu jednog od najboljih britanskih bendova u posljednjih 50 godina, a sve do posljednjeg albuma "4:13 Dream“ objavljenog 2016. godine nisu razočarali publiku ni kritiku. Uz najavu novog materijala koji izlazi naredne godine i kojim će bend obilježiti 40. godišnjicu od objave prvog albuma grupe "Three Imaginary Boys" iz 1979. godine, The Cure ni u 2019. ne posustaje.


Poznati po svom velikom zanosu i ljubavi prema nastupima uživo, koncerti The Curea prava su glazbena poslastica za sve fanove. Tijekom turneje "The Cure World Tour 2016" odsvirali su 76 koncerata u 22 zemlje, a u lipnju 2018. godine trijumfirali su nastupom pred rasprodanim londonskim Hyde Parkom uz live set pun Cure klasika. Presjek vrhunske karijere The Curea uključuje sve njihove bezvremenske hitove, od "A Forest" i "Boys Don't Cry", “The Love Cats”, do “Lullaby”, “Just Like Heaven”, “Lovesong”, “Pictures of You”, “Friday I’m In Love”, i brojnih drugih hitova koji će u lipnju 2019. godine svirati na glavnoj pozornici INmusic festivala.


INmusic festival #14 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 24. do 26. lipnja 2019. godine uz podršku OTP banke Hrvatska koja i u 2019. godini omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu. INmusic blagdanski paketi su rasprodani!U prodaji su trodnevne ulaznice za 14. INmusic festival koje se mogu nabaviti putem službenog INmusic webshopa po cijeni od 499 kn (+ troškovi transakcije) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) po cijeni od 499 kn. Od 2. siječnja 2019. godine trodnevne ulaznice za INmusic festival #14 po cijeni od 499 kn bit će moguće uplatiti i u preko 140 poslovnica OTP banke Hrvatska. Kamperske ulaznice za INmusic #14 dostupne su isključivo putem festivalskog webshopa po cijeni od 250 kn (+ troškovi transakcije) do isteka zaliha.