Preskočite na glavni sadržaj

Teatar Komedija iz Skopja u petak u Komediji s predstavom 'Moja žena se zove Boris'

Zagrebačko Gradsko kazalište 'Komedija' ugostit će u petak, 30. studenoga, Teatar Komedija iz Skopja s predstavom 'Moja žena se zove Boris' francuskog komediografa Raffyja Sharta, farsičnom komedijom zabune o bezvremenskim problemima koji muče običnoga čovjeka - preljubu, laži, intrigama, libidu i osjećajima.
vrijeme: 30.11.2018.
mjesto: Zagreb; Zagrebačko gradsko kazalište Komedija, Kaptol 9
url: http://www.komedija.hr
 

Kako se ističe u najavi, Shart je jedan od najpoznatijih suvremenih francuskih komediografa čiji su tekstovi doživjeli nevjerojatan uspjeh na kazališnim scenama diljem svijeta.

 

"Poznat po svojim preciznim zapletima, jedan je od legitimnih nasljednika Georgesa Feydeaua. Njegova provokativna licentia poetica s lakoćom dopire do publike, a njegovi su likovi poput zrcala za živote koje živimo", stoji u najavi.

 

"Moja žena se zove Boris" moderna je farsa, hit predstava s mnoštvom zapleta i zamjena identiteta, te mnoštvom ludih situacija koje se odvijaju nevjerojatnom brzinom. Praizvedena je 1997., nakon čega je postavljena u tridesetak zemalja širom svijeta.

 

"To suvremeno djelo revidira moralne kodekse ponašanja u jednom od naših lokaliziranih prostora i mentaliteta. Osnovne teme te komedije - problemi običnoga čovjeka, osjećaji, preljub, laži, intrige, libido… - bezvremenske su", napominju iz Komedije.

 

Riječ je o komediji punoj duhovitih dijaloga i komičnih situacija u kojoj agent nekretninama Georges Audefey vara svoju ženu Marion s mladom i strastvenom Catherine, koja se želi udati za njega, no on nema ni najmanju namjeru rastati se od svoje bogate supruge. Catherine odluči sve otkriti Marion, no ne uspijeva, jer Georges nagovori Mauricea Lappina iz karitativne organizacije da glumi njegovu suprugu. Sve postaje još kompliciranije kad u igru ulazi i ljubomorni suprug ljubavnice gospodina Georgesa i slučajni kupci nekretnina.

 

U produkciji skopskoga kazališta likovi te drame postaju Boris, Alec, Kristina, Nenad, Maria, Jovan i Sonja, a glume ih Sašo Ristovski, Robert Ristov, Mirjana Popovska Ristov, Aleksandar Mihajlovski, Žaklina Petrovska, Stole Micov i Eva Skenderovska.

 

Režiju potpisuje Siniša Evtimov, senografiju Orhan Kamilov, a kostimografiju Aleksandar Nošpal. Predstava se izvodi na mekedonskom jeziku. (Hina)