Preskočite na glavni sadržaj

Dance Inn Winter 2018 otvara premijera predstave 'Vratiti nekoga kući' Saše Božića i Petre Hrašćanec

Festival suvremenog plesa Dance Inn Winter 2018 predstavit će od 29. studenog do 9. prosinca na nekoliko lokacija u Zagrebu recentne produkcije kazališnih i plesnih projekata iz Slovenije i Hrvatske, a otvorit će ga u Kazalištu KNAP premijerna izvedba predstave 'Vratiti nekoga kući' Saše Božića i Petre Hrašćanec.
vrijeme: 29.11.2018.
mjesto: Zagreb
url: https://www.danceinn.org/
 

Kako se ističe u najavi, 'zimski' Dance Inn nastaje u suradnji s Kazalištem KNAP, a održava se još i u prostoru nacionalnog ansambla tradicionalnih plesova LADO na Trgu Republike Hrvatske, te u Kafe baru Kolaž, gdje će biti izveden tekst Dine Pešuta nagrađen Nagradom Marin Držić.

 

Festivalski program u Kazalištu KNAP donosi, od 29. studenoga do 3. prosinca, izvedbe predstave "Vratiti nekoga kući" Petre Hrašćanec i Saše Božića, koji je ujedno i umjetnički direktor festivala.

 

U KNAP-u će također biti upriličena hrvatska premijera predstave "Staging a play: Staklena menažerija" Matije Ferlina, te izvedbe projekta Mateja Kejžara sa studentima Odsjeka plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu "House Bolero", kao i autorskog projekta Jelene Miholjević, Ivane Bodrožić, Marka Lucijana Hrašćaneca i Saše Božića "Pričamo bajke odraslima".

 

Od 7. do 9. prosinca u LADU će se održati premijerna i reprizne izvedbe plesnog projekta "Boli kolo", inspiriranog predloškom Dimitrija Kokanova, čiji su autori Saša Božić i Petra Hrašćanec, najavljenog kao sinergija novih snaga suvremenog plesa i najvećeg hrvatskog nacionalnog ansambla narodnih pjesama i plesova (LADO).

 

Festival se zatvara 8. i 9. prosinca izvedbama drame "Veliki hotel Bezdan: Pupoljak" Dine Pešuta, nagrađene Držićem, u Kolažu (Amruševa 11). (Hina)