Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige 'Etnografska spomenica Raven' u Zadru

Državni arhiv u Zadru, Državni arhiv u Bjelovaru i Odjel za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru pozivaju na promociju knjige 'Etnografska spomenica Raven', koja će se održati u ponedjeljak, 26. studenoga 2018. u 12 sati, u Čitaonici Državnog arhiva u Zadru.
vrijeme: 26.11.2018.
mjesto: Čitaonica Državnog arhiva u Zadru
url: http://dabj.hr

Arhivi, iako zaduženi za čuvanje memorije naroda, često nisu mjesta na koja odlaze etnolozi i kulturni antropolozi u svojim istraživanjima.
Knjiga Etnografska spomenica Raven rezultat je suradnje dviju institucija, Državnog arhiva u Bjelovaru i Odjela za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru. U sklopu obaveza kolegija, Stručna praksa i Stručna praksa i terensko istraživanje, studentica Magdalena Đurasek prepisala je rukopis etnografske spomenice te ga u suradnji s ravnateljicom arhiva Martinom Krivić Lekić priredila za objavu. Ovo je prvo izdanje biblioteke Arhivska spomenica u okviru koje će se nastaviti objavljivati etnografske i školske spomenice, izvorno arhivsko gradivo. Knjiga je do sada prezentirana u lokalnoj zajednici u sklopu Dana europske baštine 2018. godine s temom dostupnosti informacija o kulturnoj baštini. Prezentacija u Zadru dio je događanja pod nazivom ˝Dani Odjela za etnologiju i antropologiju˝ kojima će Odjel obilježiti 15 godina svog utemeljenja.

http://dabj.hr