Preskočite na glavni sadržaj

Prvo ovozimsko izdanje festivala 50 Poems for Snow

Prvo ovozimsko izdanje pjesničkog festivala 50 Poems for Snow održano je 20. studenoga 2018. u Delnicama. Festival se održava na otvorenom, specifičan je po tome da se datum održavanja ne zna unaprijed tj. održava se u svakome gradu na prvi dan (obilnijeg) snijega, kada po tri pjesnika izvode nekoliko svojih pjesama, uz po jednu klasičnog autora kojemu je te godine festival posvećen. Ove zime festival je posvećen čileanskom pjesniku Nicanoru Parri koji je umro ove godine u 104. godini života.
vrijeme: 20.11.2018.
mjesto: Delnice
url: https://www.facebook.com/50poemsforsnow/
 

U Hrvatskoj se festival održava u Čakovcu, Delnicama, Karlovcu, Koprivnici, Osijeku, Otočcu, Sinju, Sisku i Zagrebu.

 

Festival se u Delnicama održao drugu zimu za redom, u organizaciji Jasminke Lisac, Branke Mihaljević i Koraljke Renier-Valinčić iz Srednje škole Delnice. Pjesme su čitali maturanti Doris Bilokapić i Ivan Janeš te gradonačelnik Delnica Ivica Knežević. Pjesme Nicanora Parre čitala je Ivona Rački.

 

50 Poems for Snow je međunarodni pjesnički festival pokrenut 2012. godine u Zagrebu na ideju Saše Šimprage i u organizaciji s Aleksandrom Hutom Konom. Do sada su izdanja festivala održana u osamnaest gradova u devet zemalja, a ovu zimu potvrđeno je sudjelovanje petnaest gradova u sedam zemalja: Francuskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bugarskoj, Nizozemskoj i Švedskoj. 
 

Festival nema nikakav proračun i organizira se volonterski diljem Europe.