Preskočite na glavni sadržaj

50. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

50. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva
U zagrebačkom Kinu Tuškanac u petak, 23. studenoga otvara se jubilarna 50. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, najavio je njen domaćin, Kinoklub Zagreb. 
vrijeme: 23.11.2018.
mjesto: Kinoklub Zagreb
url: http://www.hfs.hr/

Revija, koju organizira Hrvatski filmski savez, završna je godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva, svake se godine održava u drugom gradu, a kako Kinoklub Zagreb ove godine slavi 90 godina postojanja domaćin je 50. Revije koja se održava do 25. studenoga.

Revija počinje projekcijom službenog natjecateljskog programa i performansom ‘Dezintegracija filmske trake unutar magnetske petlje’ koji izvode Davor Sanvincenti i Miodrag Gladović, najavljuje Kinoklub Zagreb.

Od prijavljenih 129 filmova u službeni program uvrštena su 32 rada koji će se prikazati u okviru pet revijskih projekcija.

Iz popratnog program Klub ističe retrospektivu filmova KKZ-a, Perspektive - radionicu kritike na Reviji, rođendanski TULUM, filmski kviz i izložbu plakata Darija Devića.

Članovi žirija su redatelji Vladislav Knežević i Hana Jušić, montažer Hrvoje Mršić, filmolog Hrvoje Turković i glumica Sara Stanić.

Žiriranje je javno, a održat će se 25. studenog u 14 sati u Kinu Tuškanac. Žiriranje se odvija prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e.

Vizualni identitet ovogodišnje Revije osmislio je grafički urednik KKZ-a Dario Dević. (Hina)