Preskočite na glavni sadržaj

free_art_-_additivism 2018 - poziv

Umjetnički produkcijski i prezentacijski projekt 'free_art_-_additivism' fokusiran je prema istraživanju potencijala i značaja računalnog 3D oblikovanja u okviru slobodno licenciranog i distribuiranog recentnog umjetničkog stvaralaštva. 
vrijeme: 15.11.2018.
prijava: 28.11.2018
url: https://formatc.hr/

Temelji se na taktičkom korištenju tehnologije 3D modeliranja i ispisa, a inspiriran je kritičkom teorijom aditivističkog pokreta* (inicijatora Morehshin Allahyari i Daniela Rourkea; https://additivism.org/).

Projektni produkcijski program otvoren je dostavi umjetničkih likovnih i/ili konceptualnih 3D modela koji će sudjelovati u fizičkoj i online izložbenoj produkciji, te temeljima izgradnje slobodnog hrvatskog repozitorija 3D umjetnosti.  

Na dostavu prijedloga posebno se pozivaju student(ic)e, umjetnice/umjetnike, pisce i spisateljice, programer(k)e i svakoga čiji interesi, uz računalno oblikovanje, uključuju spekulativnu budućnost / aktivizam / DIY+DIWO / 3D oblikovanje / digitalnu ekologiju / permisivne licence / otvoreno znanje i slobodnu kulturu / kritičke koncepcije i/ili subverzije / … a posebice autore i autorice aktivne u području RH.

Prioritet pri odabiru imat će virtualne skulpture koje prkose društvenim očekivanjima, djela koja su provokativna, poetična, kritična, konceptualno izazovna i/ili umjetnički posve neprikladna.

Autor/ica svake virtualne forme odabrane za 3D (max. 15*15*15cm) print i online (CC) distribuciju - dobit će osnovnu podršku pri pripremi, produkciji i obradi svojeg 3D modela koji će u financijskom i vremenskom okviru projekta biti produciran u dvojakoj formi 3D printanog i mrežno distribuiranog objekta, a uz autorsku naknadu u iznosu ≥500HRK bruto.

Aplikacije se dostavljaju zaključno do 28. studenog 2018., putem e-maila hello@formatc.hr, uz obvezne sljedeće stavke:

• kratka biografija (s pravim i umjetničkim imenom te ostalim relevantnim osobnim i umjetničkim informacijama)
• vrlo kratka umjetnička izjava o apliciranom 3D modelu
• 3D model u .obj formatu
• 1 reprezentativan vizual (render) minimalno HD rezolucije, u .png formatu

Djela će biti evaluirana i odabrana za produkciju slijedom aplikacija.

Kontakt za upite i dodatne informacije: hello@formatc.hr

https://formatc.hr/