Preskočite na glavni sadržaj

Radionica za djecu i mlade - Šetnja kroz bakreno doba / Zagreb

U sklopu izložbenog projekta 'Povratak u prošlost - bakreno doba u sjevernoj Hrvatskoj' u subotu, 17. studenoga 2018. s početkom u 11 sati, u Arheološkom muzeju u Zagrebu, održat će se radionica za djecu i mlade - Šetnja kroz bakreno doba.
 
vrijeme: 17.11.2018.
mjesto: Arheološki muzej, Zagreb

Radionica je namijenjena djeci i mladima starosti od 10 do 15 godina.

Cijena sudjelovanja na radionici je 20 kuna.

Edukativna radionica "Šetnja kroz bakreno doba" odvija se u sklopu izložbe "Povratak u prošlost - bakreno doba u sjevernoj Hrvatskoj" koja prikazuje način života ljudi u razdoblju koje povezuje mlađe kameno i brončano doba. Vrijeme bakrenog doba ili eneolitika poznato je po izumu kotača i kola, uvođenju intenzivnog stočarstva, dolasku konja na prostor Hrvatske s prvim Indoeuropljanima, a najpoznatije je po vučedolskoj kulturi.

Radionica Šetnja kroz bakreno doba je kreativna i umjetnička radionica u kojoj se djeca i mladi upoznaju s umjetničkim ostvarenjima bakrenog doba. Naučit će o tehnikama ukrašavanja keramičkih posuda te na koji način se počeo koristiti i obrađivati metal. Djeca i mladi koristit će se istoimenom edukativnom publikacijom koja će im pomoći savladati bakreno doba na što kreativniji način.

www.amz.hr