Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski Midsummer Scene Festival u siječnju gostuje na Bermudima

Midsummer Scene Festival po drugi put gostuje na prestižnom Bermuda Festival of Performing Arts, jednom od najuglednijih festivala Sjevernog Atlantika. Međunarodni festival koji okuplja najbolje svjetske kulturne sadržaje s ciljem edukacije, inspiracije i zabave, uvrstio je Shakespearea s Lovrjenca u svoj program, a obzirom da rijetko dva puta pozivaju iste projekte, ovo je potvrda izvrsnosti jedinog kazališnog festivala u Hrvatskoj na engleskom jeziku.
vrijeme: 25.01.2019.
mjesto: Bermudi, Hamilton
Glumačku postavu Sna Ivanjske noći, pod redateljskom palicom Helen Tennison, 25. i 26. siječnja 2019. čeka novi izazov kada će publici prekrasnog bermudskog otočja u Earl Cameron Theatru u Hamiltonu, predstaviti vrhunsko ostvarenje u kojem su ovog ljeta u Dubrovniku uživale tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta.

 

Midsummer Scene Festival prvi je put na Bermudima gostovao početkom 2017. godine s komedijom Na tri kralja te tamo oduševio brojne kulturne uglednike kao i mnogobrojnu publiku koji su na nadolazeći festival odlučili pozvati i predstavu San Ivanjske noći, samim time što od ove godine pokreću potprogram Shakespeare on the Rock Series. Bermuđani svoj otok zovu The Rock (ili stijena) i otuda ime Shakespeare on the Rock, a upravo je ovaj otok bio nadahnuće za Shakespearovu Oluju. Tematika Bermuda Festival of Performing Arts ovog je puta osnaživanje žena, a uz okupljanje brojnih svjetskih predstava, Festival se može pohvaliti i uspješnim programom školskih stipendija koji uvelike pomaže mladim umjetnicima ovog otočja. Bermuda Festival of Performing Arts jedan je od najvećih i najiščekivanijih kulturnih događaja na Bermudama, a na svojem 44. izdanju okupit će neke od renomiranih umjetničkih imena poput Grammyjem nagrađivane jazz grupe The Manhattan Transfer, svjetski poznatog obiteljskog zabavljača i mađioničara Louis Pearla s njegovom točkom The Amazing Bubble Man, deseterostruko Grammyjem nagrađivane pop, rnb i jazz glazbenice Chaka Khan, predstave Nina Simone – Four Women i brojnih drugih kulturnih i zabavnih sadržaja.

 

Midsummer Scene Festival proteklog je ljeta svojim najboljim izdanjem proslavio pet uspješnih godina kroz koje se pokazao kao jedinstvena kulturna ponuda Dubrovnika i Hrvatske koja uživa podršku brojnih institucija te pohvale domaćih i međunarodnih medija. Nezaboravan doživljaj povijesne i kulturne baštine kroz kazališnu čaroliju iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja iz cijelog svijeta koji sasvim sigurno s nestrpljenjem očekuju sljedeću godinu i nova uzbuđenja barda engleskog stvaralaštva.

 

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.