Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'PerceiveArt – Leave a Trail' u Galeriji Zvonimir

Grupna izložba 'PerceiveArt – Leave a Trail', organizirana povodom pete obljetnice web stranice PerceiveArt, otvara se u utorak, 13. studenoga 2018. u 20 sati, u Galeriji Zvonimir u Zagrebu. Izložba će se moći pogledati do 27. ovoga mjeseca.   
vrijeme: 13.11.2018.
mjesto: Zagreb, Galerija Zvonimir, Bauerova 33
url: https://perceiveart.com/
 

Prije pet godina Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti, nezavisna kustosica, muzeologinja i likovna kritičarkapokrenula je web stranicu PerceiveArt koja je namijenjena promoviranju hrvatske umjetnosti i umjetnika. Web stranica PerceiveArt jedna je od rijetkih koja je posvećena isključivo likovnoj umjetnosti i na kojoj se objavljuju isključivo stručni autorski tekstovi. Cilj web stranice je promoviranje likovne umjetnosti kroz kritičke osvrte izložbi, recenzije knjiga, razgovore s umjetnicima i predstavljanje realiziranih izložbi u rubrici "Suradnje". Web stranica je u potpunosti neprofitnog karaktera, nema sponzora, nema donacija, nema financiranja preko natječaja. Sve je na bazi dobre volje i upornosti.

O izložbi:

Na izložbi će biti zastupljeno ukupno 17 autora: Ivana Bajcer, Jovica Drobnjak, Rene Grgić-Đaković, Luka Hrgović, Janko Ivčić, Max Juhasz, Zoran Kakša, Nikolina Knežević, Duje Medić, Sandra Radić Parać, Relja Rajković, Ana Sladetić, Miran Šabić, Dragan Šijački, Nik Titanik, Eugen Varzić i Anton Vrlić. Kustosica Sonja Švec Španjol odabrala je umjetnike koje osobno cijeni i poštuje, te čiji rad prati i smatra kvalitetnim i jedinstvenim, a koji su u nekom obliku predstavljeni na portalu u proteklih pet godina. Izložba nema temu i nema ograničenja formata, jer je cilj izložbe promovirati umjetnike i njihovo aktualno djelovanje. Izabrani umjetnici različitih su generacija i izričaja (slikarstvo, skulptura, asamblaž, grafika, crtež, karikatura, fotografija, video, konceptualni radovi...), te su na izložbi predstavljeni s nekoliko svojih recentnih radova. Osim umjetnika sa stalnom adresom u Zagrebu, na izložbi su zastupljeni i umjetnici iz Poreča, Trogira, Osijeka, Samobora i Zaprešića, jer vrlo često kvalitetni autori iz drugih gradova nemaju priliku izlagati u Zagrebu, a uvidom u rad umjetnika iz cijele Hrvatske obogaćuju se i šire horizonti kako zagrebačke publike tako i kolega i umjetnika iz ostatka zemlje. Umjetnici su u katalogu, umjesto klasičnim predgovorom, zastupljeni vizualom jednog izloženog rada, kratkom biografijom i vlastitom izjavom o radu, odnosno dosadašnjem stvaralaštvu. Namjera je publici omogućiti izravan uvid u rad umjetnika, a u katalogu su navedene web adrese i kontakti pojedinog umjetnika za one koji žele kupiti rad ili istražiti više o stvaralaštvu zastupljenih autora. Opširnije →

https://perceiveart.com/
https://www.facebook.com/PerceiveArt.eu/