Preskočite na glavni sadržaj

Nova kategorija

Znamenita njujorška izdavačka kuća Graphis objavila je kako je Boris Ljubičić dobio glavnu nagradu, nagradu Platinum u kategoriji Branding 7, a nagrađen je za dizajn autobusa Presečki, objavio je Jutarnji.hr. 

Graphis koji postoji još od 1944. i nagrađuje najbolje radove na polju grafičkog dizajna, reklame, fotografije i umjetničke ilustracije, već je ranije našeg dizajnera uvrstio među majstore brendiranja, a njegov znak za Mediteranske igre u Splitu 1979. uvršten je u Graphisovu knjigu “100 YRS WORLD TRADEMARKS”. Ovaj je znak označio i jednu od prekretnica u Ljubičićevoj karijeri, mogli smo nedavno vidjeti i na izložbi Ljubičićevih loga u Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva.

Iz Graphisa o Ljubičiću novim povodom pišu sljedeće: “Tijekom godina, Ljubičić je redefinirao svoju malu dizajnersku tvrtku, STUDIO INTERNATIONAL, i ona je na nivou puno većih dizajnerskih kuća u New Yorku, Londonu ili Tokiju. Ljubičićev identitet baziran na kvadratu prepoznat je diljem svijeta”. Iz Graphisa spominju i Ljubičićev dizajn za MSU.