Preskočite na glavni sadržaj

Gonzalo Rubalcaba u 'Off ciklusu' Zagrebačke filharmonije

Zagrebačka filharmonija ugostit će u svojem 'Off ciklusu' u petak, 16. studenoga, kultnog kubanskog jazz pijanista Gonzala Rubalcabu, na koncertu koji će publici Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu prirediti jedinstvenu večer američke i kubanske glazbe na čelu s češkim maestrom Leošom Svárovským. 
vrijeme: 16.11.2018.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.zgf.hr

Po ocjeni slavnog maestra Sir Simona Rattlea jedan od najnadarenijih pijanista svijeta, Rubalcaba će se zagrebačkoj publici predstaviti u jednoj od najvećih uspješnica američke glazbe, Koncertu in F slavnoga američkog kompozitora Georgea Gershwina, stoji u najavi.

Kubanska jazz senzacija koju jazz legenda Dizzy Gillespie naziva "najvećim pijanistom kojega sam čuo posljednjih deset godina, slavni Mr. G. u Lisinskome će svirati i vlastite solo improvizacije na kubanske i druge teme.

Koncert pod nazivom "Piano Cubano by Rubalcaba" predvodit će cijenjeni češki maestro Leoš Svárovský, a jedinstvena večer u kojoj će slavni Mr. G. nastupiti s orkestrom Zagrebačke filharmonije bit će dodatno "začinjena" virtuoznim orkestralnim kompozicijama Leonarda Lennyja Bernsteina, velikog američkog dirigenta i skladatelja čiji 100. rođendan čitav svijet slavi upravo ove godine.

Spoj američke i kubanske glazbe uveličat će uvertira Candide te izbor iz Priča sa Zapadne strane.

Gostovanje Rubalcabe drugi je koncert nove sezone 'Off ciklusa' zagrebačkih Filharmoničara, nakon više nego uspješnog početka i rasprodanog simfo-rock spektakla "Rock The Opera" u listopadu, a ciklus se nastavlja gostovanjem u Zagrebu, u veljači 2019. svjetski poznatoga glazbenika i violinista Juliana Rachlina, s koncertom "Julian Rachlin Crossover". (Hina)