Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na partnerstvo – Europski volonteri za kulturnu baštinu 2019.

Culture Hub Croatia - Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu objavljuje poziv za iskaz interesa u svrhu planiranja radionice za 2019. godinu. Prijedlozi se primaju do 30. studenog 2018.!
prijava: 30.11.2018
url: http://culturehubcroatia.hr/
 

Culture Hub Croatia - Platforma za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu je neprofitna organizacija osnovana u siječnju 2017. godine s ciljem razvoja lokalnih hrvatskih zajednica kroz prijenos znanja i vještina iz Europe i promicanje umjetničkih praksi. Veliki značaj pridaje umrežavanju na lokalnoj i međunarodnoj razini i radu na zajedničkim projektima s partnerima iz Europe.


Jedan od takvih partnerskih projekata  su i međunarodne volonterske radionice za kulturnu baštinu u suradnji s njemačkom organizacijom European Heritage Volunteers.  Već  dvije godine za redom, radionice su  uspješno organizirane  u dva hrvatska grada  -  Kaštelima, na temu revitalizacije i Rijeci,  na temu interpretacije baštine.  Do sada su na radionicama sudjelovali mladi profesionalci iz  četrnaest različitih zemalja koji su pod stručnim vodstvom radili na osmišljavanju idejnih rješenja i smjernica za održivo i inovativno korištenje  i tumačenje baštine,  prilagođavajući  prijedloge  kontekstu i  specifičnim  potrebama lokalne zajednice.


Volonterske radionice za kulturnu baštinu mogu biti praktične (npr. rad na arheološkom lokalitetu, restauraciji, uređenju javnih  površina i sl.) ili planske (arhitektonsko planiranje, revitalizacija, održivo upravljanje, razvoj kulturnog turizma i sl.), u trajanju između 10 i 14 dana.  Cilj je prilagoditi temu i program potrebama mjesta u kojem se ona organizira. Uključivanje ostalih  hrvatskih  gradova u ovaj partnerski projekt  je iznimno značajno ne samo zbog bogate i raznolike kulturne baštine  koju oni posjeduju, već i zbog revitalizacije i korištenja iste kao ekonomskog resursa koji uvelike može pridonijeti održivom  razvoju  naših povijesnih gradova.


Svoje prijedloge u obliku kratkog opisa lokaliteta na kojem bi željeli organizirati radionicu, ali i sve dodatne upite vezane za organizaciju projekta i uloge partnera, šaljite na info@culturehubcroatia.hr.


Pratite Culture Hub Croatia na Facebook-u i Instagramu.