Preskočite na glavni sadržaj

Belgijski pjesnici u Dvorištu

U utorak, 30. listopada, u 19 sati, u Caféu u Dvorištu nastupaju belgijski pjesnici Inge Braeckman i Xavier Roelens. Moderatori tribine su pjesnik i voditelj suradnje s Belgijom Silvestar Vrljić i prevoditeljica Romana Perečinec.
vrijeme: 30.10.2018.
mjesto: Pag, Novalja, Kolan
url: https://hrvatskodrustvopisaca.hr/
 

Hrvatsko društvo pisaca u suradnji s Flemish Literature Fund u sklopu programa razmjene pisaca organiziralo je u prvomu dijelu programa gostovanje dvoje hrvatskih pjesnika, Martine Vidaić i Silvestra Vrljića, u Leuvenu, Gentu i Antwerpenu od 18. do 20 rujna 2018. Gostovanje je uključivalo čitanja, prevoditeljske radionice i dogovaranje moguće buduće suradnje Hrvatskoga društva pisaca i flamanskih institucija i autora.


U drugomu dijelu programa razmjene pisaca u Zagrebu će od 29. do 31. listopada 2018. gostovati dvoje flamanskih pjesnika (Inge Braeckman i Xavier Roelens). Program će voditi i moderirati organizator projekta Silvestar Vrljić zajedno s prevoditeljicom Romanom Perečinec.
 

Biografije:


Inge Braeckman (rođ. 1974. u Gentu) slobodna je publicistkinja, kustosica, urednica i autorica. Nakon studija germanistike počela je pisati likovnu kritiku i putopise za novine. 


Osim kao likovna kritička umjetnošću se bavi i kao kustosica. Bila je izbornica na venecijanskom Bijenalu 2005. Piše za Art Magazine i brojne belgijske galerije.


Prvu pjesničku zbirku objavila je 2009. Dosad ih je objavila 4. Pjesme su joj objavljene i u raznim časopisima, a prevođene su na francuski, njemački, engleski i korejski.


Xavier Roelens (rođ. 1976.) belgijski je pjesnik i pjesnički entuzijast. Bio je urednik dva književna časopisa – Kluger Hans i En er is. Drži radionice pisanja poezije na SchrijversAcademie (Akademiji za pisanje) i na raznim drugim mjestima. Počeo je nastupajući na poetry slam sceni. Bio je suurednik pjesničke zbirke ˝Op het oog˝ - 21 mladi flamanski pjesnik za 21. stoljeće. Objavio je tri zbirke poezije. U zadnjoj zbirci ˝Godine našeg djetinjstva˝ pitao je 365 ljudi o njihovim najranijim sjećanjima iz djetinjstva i napisao 77 pjesama koje su naslovljene godinom rođenja.