Preskočite na glavni sadržaj

Bakine priče u Muzeju Slavonije

Radionica 'Grandma's Story' će se održati u sklopu Muzejskog četvrtka, 25. listopada, od 11 do 14 sati, u Muzeju Slavonije. Radionica se organizira povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine 2018, a na njoj će biti predstavljen međunarodni, istoimeni projekt, u kojemu su Muzej Slavonije i Udruga za rad s mladima Breza jedni od partnera.
vrijeme: 25.10.2018. 11-14 h
mjesto: Osijek; Muzej Slavonije, Trg Svetog Trojstva 2
url: http://www.mso.hr
 

Cilj projekta je uključivanje mladih u aktivnosti lokalne zajednice kroz razvoj vještina u interpretaciji, razumijevanju i vrednovanju kulturne baštine i medija u okruženju koje je tolerantno i puno raznolikosti. Važan segment projektnih aktivnosti je prikupljanje bakinih priča koje ukazuju na različitosti među kulturama. Stoga će se radionicu pridružiti i Caterina Novoselic, čuvarica habjanovačke baštine, žena koja umijeće tkanja na tkalačkim stanovima prenosi na mlađe naraštaje.

 

Također, kustosica Etnografskog odjela, Vlasta Šabić, govorit će o posebnostima tekstilnih predmeta iz fundusa Muzeja Slavonije, a tradicionalni vezovi i mustre poslužiti će kao inspiracija studentima Odjela za primijenjenu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu koji će pod mentorstvom prof. Zdenke Lacine demonstrirati tehniku oslikavanja odjevnih predmeta.