Preskočite na glavni sadržaj

Učenici škola iz Splita i Dovera izvode mjuzikl 'Our House'

Učenici I. gimnazije iz Splita i njihovi kolege iz Astor Collegea iz Dovera u Velikoj Britanij izvest će u četvrtak, 24. listopada, mjuzikl 'Our House' (Naš dom) na pozornici Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu, najavljeno je na konferenciji za novinare.
vrijeme: 24.10.2018.
mjesto: Split; HNK, Trg Gaje Bulata 1
url: http://www.hnk-split.hr

Prijateljstvo dviju škola traje već 25 godina, a njihovi učenici svake dvije godine pripreme novi mjuzikl, rekao je ravnatelj I. gimnazije Marijan Puljiz dodavši da je uz ukupno pedeset izvedbi različitih predstava postavljeno i 15 izložbi fotografija.
 
Ravnatelj Astro Collegea Cristopher Russell podsjetio je da je suradnja počela kada je njihova škola I. gimnaziji tijekom rata dostavljala pomoć, dok je profesorica engleskog jezika Olga Granić napomenula kako je ovo deveta zajednička produkcija dviju škola.
 
Mjuzikl "Our House" govori o mladiću Joeu iz londonske radničke četvrti Camden Town koji na svoj šesnaesti rođendan mora donijeti važnu odluku o ispravnom izboru životnog puta. Kako je rekao redatelj Michael Hornsey, mjuzikl je moralna priča koja prati Joea u donošenju dobrih i loših odluka.
 
U mjuziklu songovi spajaju pop, ska i new wave glazbu, dijaloge i plesne brojeve, kroz rad na ovom mjuziklu prošlo je 360 učenika splitske gimnazije koji nisu samo izvođači jer neki od njih izrađuju titlove, koreografiju ili kostime.
 
Četrdesetak učenika pjevat će na glazbu benda Madness i stihove Tima Firtha. Dirigent će biti Jure Bučević, redatelj je Michael Hornsey, a njegova pomoćnica Olga Granić. Glazbeni voditelji projekta su Marijo Krnić, Tonči Tranfić, Andrea Rajić i Richard Knox.
 
Koreografkinje su Stacey Lodder, Vana Bakalić, Leona Duhović, scenografi Barney Harrison i Katarina Bonačić koja je uz Emu Grubić i kostimografkinja. (Hina)