Preskočite na glavni sadržaj

Završni dio trilogije Anđela Jurkasa 8. studenog stiže u kina

Film 'Happy End: Glup i gluplji 3' scenarista i redatelja Anđela Jurkasa, završni dio trilogije koja je započela romantičnom dramom 'Zbog tebe' i nastavljena ljubavnim filmom 'Fuck Off I Love You', počinje se od 8. studenog prikazivati u hrvatskim kinima.
vrijeme: 08.11.2018.
url: https://www.happyend.com.hr/

U središtu priče su dvojica nezaposlenih kvartovskih momaka Viktor i Đizus koji nakon desetljeća čekanja na Zavodu za zapošljavanje dođu na ideju kako pomoći društvu u krizi, ali naravno i sebi samima. Njihova ideja uključuje ljude u nevolji, logo “nema nevinih” i ponešto prodavanja magle.
 
"Ili kako je rekao veliki mislilac Platon kojeg glavni junaci filma Viktor i Đizus vole citirati: “Superherojska priča o dva kvartovska mladića uhvaćena u vrtlogu kiča, seksa, politike, droge i pića koji jednog dana shvate kako su žene mitska bića i krenu im pomagati bez pokrića…", stoji u najavi Continental filma.
 
Film se opisuje kao "komedija sa živopisnim strip likovima, svojevrsnim oživljenim Beavis & Butthead likovima, South Park i Alan Ford junacima koja 'na balkanski način' tematizira seks, politiku, religiju, medije i celebrityje."
 
Po riječima redatelja, želio je napraviti zabavni, neozbiljni, blesavi, 'feelgood', party, skeč i tulum film koji će pokazati kako nije najgora stvar na svijetu nasmijati se na vlastiti račun. "Kako smo odrasli na školi humora Montyja Pythona, Alana Forda, South Parka, Jackassa, pretjerivanje i karikiranje je bilo oružje. Na smijeh se ne bi trebalo stavljati lokote…”, objasnio je Jurkas.
 
Film, sniman, između ostalog, u Zagrebu, na Zrću, Beogradu i u Los Angelesu, ponovno je okupio velik glumački postav.
 
U glavnim ulogama su Jelena Perčin, Barbara Nola, Iskra Jirsak, Dora Lipovčan, Karmen Sunčana Lovrić, Gordana Džepina, Lucija H. Kajić, Nika Ostoić, Iva Richtermoc, Dino Škare, A., Clea Livingston. Međunarodni dio glumačke ekipe čine talijanski glumac Giusseppe Panico i nigerijski glumac George Ginikachukwu Opurum.
 
Prvi put u filmu se pojavljuju pjevači Massimo Savić i Edo Maajka, novinar Aleksandar Stanković, redatelji Kristijan Milić i Danilo Šerbedžija, modni stručnjak Nenad Korkut, književnica Milana Vlaović, voditelj Dalibor Petko, grafiti umjetnici Slaven Lunar Kosanović, Vlado Mosk Tomić i mnogi drugi. Svoju prvu i posljednju filmsku ulogu ostvario je prerano preminuli književnik, novinar i multimedijski umjetnik Ante Perković.
 
Direktor fotografije je Danijel Kovačević, a glazbu iz filma potpisuju Hrvoje Marjanović Sett, Dalibor Grubačević i Vlado Tomić. Soundtrac filma uključuje, između ostalih, radove Debosa & Legende, Sajsi MC-a, Krankšvestera, Maike te Lidije Bačić.
 
Film je, kao i prethodna dva, snimljen bez financijske potpore državnih institucija, već je rezultat koprodukcije nekoliko tvrtki – DOP Produkcija, Ratio Video Production, Studio 25, Media Park i HI Studio. (Hina)