Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Richard III. Grbavi' u osječkom HNK-u

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku 112. sezonu počinje u petak, 26. listopada, praizvedbom predstave 'Richard III. Grbavi', crnom komedijom redatelja i scenografa Damira Mađarića, koja će biti izvedena u sklopu programa Noćne scene, najavio je u utorak intendant Božidar Šnajder.
vrijeme: 26.10.2018.
mjesto: Osijek; HNK, Županijska 9
url: http://www.hnk-osijek.hr/
Na konferenciji za novinare Šnajder je rekao da nakon premijere ove predstave, slijede premijera drame "Emet" Ivane Šojat 10. studenoga te premijera opere "Carmen" 23. studenoga.

 

Kod "Richarda III. Grbavog" neobično je to da je autor teksta ujedno i redatelj predstave, rekao je Šnajder te dodao kako je uvjeren da će osječki HNK s tom predstavom puno gostovati te očekuje kako će ona biti dobro prihvaćena kod publike.

 

Redatelj i scenograf Damir Mađarić rekao je kako su glumci koji tumače glavne likove, Vladimir Tintor u ulozi Krste i Petra Blašković u ulozi Tonke, glumački zadatak obavili iznad svih očekivanja.

 

"Nadam se da će predstava dugo živjeti na kazališnoj sceni", kazao je Mađarić.

 

Ravnatelj Drame osječkog HNK-u Miroslav Čabraja ocijenio je kako je tom predstavom Noćna scena dobila još jednu uspješnicu.

 

"Richard III. Grbavi" crna je komedija - drama o preživljavanju, o borbi dvoje ljudi kakve se svakodnevno vode. Govori o nekadašnjem kazališnom glumcu koji radi kao domar u kazalištu (Krsto) i čistačici u kazalištu (Tonka). (Hina)