Preskočite na glavni sadržaj

Festival Udar groma 2018. u Karlovcu

Peto izdanje festivala 'Udar groma' održavat će se 26. i 27. listopada u prostorima kluba Mala Scena Hrvatskog doma u Karlovcu.
vrijeme: 26.10.2018.
mjesto: Karlovac
url: http://ka-matrix.hr/
Festival počinje u petak 26. listopada a vrata se otvaraju u 21:00 sati. Prve večeri, nastupaju karlovački darkpunk veterani Tahijevi kmetovi, pulski hardcore punk band DJ and the Wootchyak, zagrebačko/karlovčko/sisački  Shin, iz Zagreba dolaze još i UBT koji sviraju brzi hardcore punk inspiriran bendovima iz 1980.-ih, blackend crusteri Namet, a Kevlar Bikini iz Zagreba vlasnici su prema kritici rock albuma godine.


Subotnju večer, rezerviranu za metal glazbu, otvaraju čakovečki Bezdan. Nastavak slijedi u brzom ritmu grind-core banda iz Varaždina, Gemišt, kojima ovo nije prvi nastup na karlovačkim pozornicama. Za njima tu su zagrebački ve u Rijeci, Kvarneru i Istri, a njihova kombinacija istarskih melodija i metala uz maske nalik zvončarima upotpunjuju cjelokupan ugođaj. Slikovit nastup PMC - a se ne propušta! Festival zatvaraju još jedni gosti iz Rijeke, mladi techno death bend Omnivore koji je doslovno "rasturio" 39. izdanje Ri Rock festivala na kojem pobjeđuje jednoglasnom ocjenom žirija i publike.


Udar groma uz koncertne večeri i ove godine imat će popratni program: distribucije vinila, fanzina i drugih „uradi sam” proizvoda uz kreativne radionice.


Jednodnevna ulaznica je 30 kuna, dok festivalska iznosi 40 kuna.


Udar groma 2018. realizira se uz potporu Karlovačke pivovare, Ministarstva kulture RH i Grada Karlovca, restorana Vami, udruge Infinitum i medijsko pokroviteljstvo Kaportala, Radio Studenta, PLANet magazina i TV emisije Maldoror Metal Box.


Uz koncertna događanja, na maloj sceni Hrvatskog doma posjetitelje očekuju distribucije ploča, majica i drugog promotivnog materijala.


Facebook event